Olivia Hernaïz

Guy Kokken voor Collectie AAA
i
Guy Kokken voor Collectie AAA

Om opkomend talent in deze moeilijke tijd onder de aandacht te brengen, belichten wij in deze sectie werk van Olivia Hernaïz. 

Het werk van Olivia Hernaïz is geënt op dialoog en narratie. Ze reanimeert de wereld met myhtologieën die een alternatief bieden voor bestaande kapitalistische en patriarchale modellen. Met de nodige humor, fictie en een gezonde dosis escapisme herformuleert ze onze toekomstperspectieven. De aantrekkelijke esthetiek en tactiliteit van haar werk nodigen de toeschouwer uit om het gesprek met de kunstenaar aan te gaan en zich vertrouwd te maken met haar artistieke onderzoek.

Ook het bordspel ‘Art & My Career’, dat de status van vrouwen in de kunstwereld aankaart, is gebaseerd op een participatieve methode. De kunstenaar tekende zeven ‘carrières’ uit op basis van getuigenissen en laat deze een weg afleggen vol ontmoetingen, opportuniteiten en tegenslagen. Kunstenares, curatrice, galleriste, kunsthistorica…elk pad is anders maar komt onvermijdelijk in aanraking met de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de artistieke sector. Het spel is beschikbaar in Engels en Frans en kan besteld worden via deze link. Bekijk ook Instagram of the game

Website - Video presentation - Instagram 

in categorie: Go Travelling with Us

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>