Hang een affiche van een kunstwerk van S.M.A.K. bij je thuis #smakisdichtbij

Vraag het aan: een afbeelding van een kunstwerk bij je thuis zodat je nu extra kan genieten en/of creëer mee een openluchtmuseum in je straat, dorp of stad. 

S.M.A.K. is dicht, maar ook dichtbij. De meer dan 2000 collectiewerken staan nu in het depot, de kunstwerken van Kris Martin en Charbel-joseph H. Boutros afgeschermd in de museumzalen. De lockdown belet dat je onze collectie en het museum kan ontdekken. Daarom is het terug* mogelijk om een afbeelding van een kunstwerk uit de collectie of van de tentoonstellingen in je kot te hangen. Hang je deze affiche aan je raam, dan creëren we samen een extra ’openluchtmuseum’ waarbij iedereen kunstwerken - naast de beren - kan gaan spotten.

Vraag het aan
Wens je een collectiewerk of liever een kunstwerk van Kris Martin of Charbel-joseph H. Boutros op te hangen? Vul dan dit google-formulier in. Wij kiezen het kunstwerk, jij krijgt een verrassende affiche met een afbeelding van een kunstwerk in je bus! Op dit moment kregen meer dan 2000 aanvragen binnen, we verwerken deze zo snel mogelijk. Reken op twee weken voor je de affiche toegestuurd krijgt.

Wil je graag een bijdrage leveren?
Steun dan het Gentse solidariteitsfonds opgericht door vele organisaties in Gent die kwetsbare groepen ondersteunen. Je kan storten op het nummer BE04 8901 5426 8831 - EHVV vzw - met de vermelding ‘Corona’. Meer info op deze website, klik hier.

Collections.smak.be
Wil je nog meer te weten komen over onze collectie, je wenst je kinderen van het scherm te halen na al dat (t)huiswerk met ons Imaginair museum en DIY opdrachten of je wilt je collectie online samenstellen? Surf dan naar collections.smak.be.

Deze actie ligt in het verlengde van de #smakisteklein-actie die we vorig jaar lanceerden tijdens ‘20 jaar S.M.A.K.’. Toen konden Gentse handelaars, wielerploegen en Gentenaars een affiche aanvragen met een kunstwerk en die ophangen. We wilden de aandacht vestigen op het feit dat ons museum te klein is en dat onze collectie slechts gedeeltelijk gezien kan worden.

in categorie: CollectieIn de kijker

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>