Jacqueline Mesmaeker | Ah, Quelle Aventure !

JM000 314 434 s c1 c c 0 0 1

In samenwerking met Museumcultuur Strombeek/Gent presenteert BOZAR de eerste grote tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker.

Met 'Ah, quelle aventure !' presenteert BOZAR, in samenwerking met Museumcultuur Strombeek/Gent*, een breed ensemble aan werken van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker. Ze is geboren in 1929 in Brussel, de stad waar ze nog altijd actief is. Haar carrière als beeldend kunstenaar start pas halverwege de jaren ’70. Enkele thematische leidmotieven, literaire gevoeligheden en haar pionierende experimenten met film komen samen in deze tentoonstelling, die is opgevat als een wandeling door haar oeuvre.

Praktische informatie

  • In Bozar in Brussel - nog tot 21 juli 2020.
  • Meer informatie en tickets: website Bozar
  • Website CC Strombeek
  • Curators: Luk Lambrecht, Lieze Eneman
  • Met dank aan: Marie Sardin, Galerie Nadja Vilenne
  • Coproductie: BOZAR, Museumcultuur Strombeek/Gent, Cultuurcentrum Strombeek

* Museumcultuur Strombeek/Gent
Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K.. Het Cultuurcentrum realiseert onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent projecten waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2 000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties. Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.en is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K.

10.Jun.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by