S.M.A.K. sluit tijdelijk de deuren

foto: Eva Vlonk
i
foto: Eva Vlonk
foto: Eva Vlonk
i
foto: Eva Vlonk

S.M.A.K. is dicht(bij)

Beste en dierbare bezoeker

S.M.A.K. sluit tijdelijk de deuren. Hoewel het museum een veilige plek is, toont het museum zich solidair met de meest kwetsbaren. Het is nu van het grootste belang dat we de verspreiding van het coronavirus indijken en de ziekenhuizen en hun personeel vrijwaren.

We vinden het bijzonder jammer dat we je twee bijzondere tentoonstellingen moeten onthouden, waarvan de opening morgen was voorzien. Al zal je in de komende weken zeker een glimp van die kunnen opvangen via onze verschillende digitale kanalen. In ‘A Short Long History’ verkent Anna Boghiguian de katoenindustrie van de stad Gent op een eigenzinnige, beeldende manier. Ze zet haar observaties om in tekeningen en een installatie met knipselfiguren. Daarnaast hangen 400 opmerkelijke tekeningen in het S.M.A.K. Beweegt Paviljoen, die we via de actie 'Tekenen in Lockdown' ontvingen.

NO(W)WORRIES ook niet van start

Partnerorganisaties Kunstencentrum Vooruit, NTGent, CAMPO, KOPERGIETERY, S.M.A.K. en Opera Ballet Vlaanderen lanceerden normaal gezien gisterenavond het festival NO(W)WORRIES. Dit festival kan in deze omstandigheden uiteraard niet plaatsvinden. Ook choreograaf Mohamed Toukabri was er normaal gezien bij met zijn nieuwe creatie ‘The Power (of) The Fragile’. Maar helaas: omdat zijn moeder - die in de voorstelling meespeelt - geen ​​visum kreeg, werd de productie noodgedwongen geannuleerd. 

Mohamed schreef daarom een krachtige brief die de realiteit beschrijft van het creëren van artistiek werk op dit moment. We delen die brief met jullie, als een openingsverklaring voor het festival. 

Met kinderen

Wil je toch op uitstap met je kinderen (6+) tijdens de herfstvakantie? Duik dan in ons Imaginair Museum in het Citadelpark. Je kijkt met je oren naar kunstwerken, in de frisse buitenlucht. Ook op deze pagina ontdek je heel wat fijns om thuis te doen en onze collectie te verkennen.

We wensen je het allerbeste toe en zorg voor elkaar.
Philippe Van Cauteren & S.M.A.K.-team

PS: Voor wie al een ticket kocht voor de komende dagen: wij sturen je een mail zodra het museum terug opent. Dan kan je jouw ticket inruilen voor een bezoek op een andere datum.

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>