Start nieuwe collectietentoonstellingen vanaf 25.Mei.2024

Ontwerp zonder titel 14

Op 25 mei gaan twee nieuwe collectietentoonstellingen van start op de volledige benedenverdieping van het museum.

RS3873 Blume 001 lpr

Anna & Bernhard Blume, 'A=B' (uit de reeks 'I Am You'). 1993-1994, offsetdruk op papier, 62 x 84cm

Together - Collaborative Art Practices

Tot 8 september ontdek je een dertigtal werken uit de collectie die werden gecreëerd door artistieke samenwerkingsverbanden.
In de beeldende kunst is samenwerking vaak ondergeschikt aan het geromantiseerde idee van het individuele artistieke genie. Together - Collaborative Art Practices daagt de mythe van de solitaire kunstenaar uit en onderzoekt de unieke dynamiek van collectieve creativiteit en hoe deze de artistieke productie beïnvloedt.

Lees meer
Joel Fisher, 'Roger Matthys/Joel Fischer', 1977

Joel Fisher, 'Roger Matthys/Joel Fischer', 1977 © Mirjam Devriendt

Private Passion X Public Duty. Hoet & Matthys-Colle: Through Collectors' Eyes

De blik van de verzamelaar staat centraal in deze nieuwe collectietentoonstelling die je kan bezoeken tot 5 januari 2025.
Tien jaar na het overlijden van Jan Hoet (1936-2014), oprichter van S.M.A.K., onderzoeken we de gelijkenissen en verschillen tussen Hoets aankoopbeleid en dat van verzamelaarskoppel Roger en Hilda Matthys-Colle. Private Passion X Public Duty: Hoet & Matthys-Colle brengt kunstenaars samen die een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van het museum.

Op de bovenverdieping gaat bovendien een archieftentoonstelling dieper in op de Collectie Matthys-Colle en op de figuur van Jan Hoet.
In de ruimte van de Vrienden van S.M.A.K. kan je een selectie edities ontdekken van kunstenaars die vertegenwoordigd waren in de Collectie Matthys-Colle en werden uitgegeven door de V.M.H.K.

Lees meer
16.Mei.24
Word Vriend van S.M.A.K.
made by