Exit - Kris Martin

Jaar: 2020
Formaat: 24,5 x 17 cm
Aantal pagina's: 96
Talen: NL - EN
Kunstenaar(s): Kris Martin
Teksten van: Kris Martin, Philippe Van Cauteren & Jens Hoffmann
Prijs: 39,50 euro
ISBN: 978 94 6393 219 6

20 jaar lang toonde Kris Martin (°1972, Kortrijk, België) zijn werk vooral in het buitenland, nu kan je voor het eerst in België kennismaken met zijn sprekende oeuvre in een overzichtstentoonstelling en bijhorende tentoonstellingspublicatie. Kris Martin creëert beelden uit objecten die vragen oproepen over begrippen zoals vergankelijkheid, identiteit en dood. Thema’s die al eeuwenlang de kunstgeschiedenis doorkruisen. Kris Martin vervlecht in zijn werk dan ook kunstgeschiedenis, literatuur en mythes. Bovendien bespeelt hij mechanismen zoals herkenning en vervreemding om ons te doen stilstaan bij de grotere vragen. Je kan deze catalogus aankopen via leen@smak.be.

  Meer over Kris Martin

Tentoonstellingen

Brieven aan Kunstenaars

Jaar: 2020
Formaat: 19 x 13,5 cm
Aantal pagina's: 352
Talen: NL - ENG

Teksten van: Philippe Van Cauteren
Prijs: 24.5 euro
ISBN: 9789492677303

Brieven aan hedendaagse kunstenaars door Philippe Van Cauteren in confrontatie met een van hun sleutelwerken

Al jarenlang schrijft Philippe Van Cauteren, directeur van S.M.A.K. Gent, brieven naar kunstenaars van over de hele wereld. Hij richt zich op een zeer persoonlijke manier tot kunstenaars die hem inspireren en legt hen uit waarom. Zijn brieven zijn literair en poëtisch, maar tegelijk direct en geschreven in een erg toegankelijke stijl. Ze geven een bijzondere inkijk in de manier waarop een curator kunst beleeft en interpreteert, en vormen bovendien een heldere en beknopte introductie tot het werk van de kunstenaars die hij aanschrijft.

Deze publicatie bundelt meer dan honderd brieven. Elke brief wordt geconfronteerd met een sleutelwerk van de kunstenaar aan wie hij is gericht. In een inleidend manifest, een laatste brief aan Jan Hoet, tekent Van Cauteren ook de grote lijnen uit van het ‘ideale museum van de toekomst’. Brieven aan kunstenaars reflecteert over het hedendaagse culturele veld en de plaats die het museum en de kunstenaar daarin innemen. Van Cauteren roept daarbij steeds op tot een open dialoog en constructieve samenwerking. 

Met brieven aan onder anderen Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Adrian Ghenie, Jan Hoet, Mark Manders, Thomas Ruff, Pascale Marthine Tayou, Ed Templeton, Rinus Van de Velde en Vincent van Gogh.

Praktische informatie:

Idiot

Jaar: 2020
Formaat: 14,8 x 21 cm
Aantal pagina's: 1496 (geen foto's), hardcover
Talen: EN
Kunstenaar(s): Kris Martin
Teksten van: Kris Martin / Fyodor Dostoevsky
Prijs: 58 euro
ISBN: 978-3-95476-332-0

Deze catalogus werd gelijktijdig gepubliceerd met de allereerste solotentoonstelling van Kris Martin in S.M.A.K. (maart 2020) Kris Martin spendeerde maanden in het nauwgezet en handgeschreven overpennen van de 1496 pagina's tellende en gelijknamige 19de-eeuwse klassieker van Fyodir Dostoevsky. Daarbij verving hij de naam van de held in het verhaal door zijn eigen naam.

  Meer over Kris Martin

Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.

Jaar: 2020
Formaat: 15 x 20.5 cm
Aantal pagina's: 336
Talen: NL

Teksten van: Filip Van de Velde & Aline Van Nereaux
Prijs: 27.5 euro
ISBN: 9789463931595

In 'Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.’ zijn kunstwerken verzameld die onder andere S.M.A.K.-bezoekers tussen 4 en 14 jaar het best vonden. Zij kozen de kunstwerken die volgens hen het meest bijzonder, interessant, gevoelig, verwarrend, mooi, inspirerend en zoveel méér zijn. Uit de collectie met meer dan 3000 werken krijgen 150 wondere kunstwerken een plaats in de Kleine Catalogus. In dit boek met de mooiste afbeeldingen blader je van A(bramovic) naar Z(orio). Kijk en lees! Lees en kijk! Doe dit ook samen met papa, mama, broer, zus, oma en opa – en word samen Ware Kunstkenners... 

Het boek wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts, koop het boek via leen@smak.be

Flower Smuggles - Diana Tamane

Jaar: 2020
Formaat: 22,5 x 30 cm
Aantal pagina's: 178
Talen: EN

Teksten van: Diana Tamane & Martin Germann
Prijs: 30 euro
ISBN: 9 789493 146143

Gentle Figures | Beautiful Friends

Jaar: 2020
Formaat: 14,9 x 21cm
Aantal pagina's: 110
Talen: NL

Teksten van: Wim Lambrecht
Prijs: 9 euro

Sinds 2018 komen beeldend kunstenaars die actief zijn in het atelier van Globe Aroma maandelijks samen met een groep studenten Illustratie van LUCA School of Arts Campus Gent. Doel van deze ontmoeting: elkaars portretten tekenen en tegelijkertijd experimenteren met uiteenlopende druk- en tekentechnieken. De studenten en de kunstenaars zoeken elkaar op in de ateliers van de school en Globe Aroma. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers elkaar al tekenend kennen. Tientallen intrigerende portretten zijn het resultaat van deze ontmoetingen. Onder de titel Gentle Figures | Beautiful Friends verschijnt er in maart een publicatie met de tekeningen. In het S.M.A.K. Beweegt Paviljoen loopt van 8 februari 2020 tot 3 mei 2020 het project Gentle Figures | Beautiful Friends. In samenwerking met LUCA School of Arts Gent en S.M.A.K.

Stefaan Dheedene - LIST

Jaar: 2020
Formaat: 16x24cm
Aantal pagina's: 91
Talen: EN
Kunstenaar(s): Stefaan Dheedene
Teksten van: Philippe
Prijs: 28 euro

  Meer over Stefaan Dheedene

Prison Drawings

Jaar: 2019
Formaat: 28,5 x 24 cm
Aantal pagina's: 160p, softcover
Talen: NL

Teksten van: Wim Opbrouck, Luc Dondeyne & Hidde van Schie
locatie tentoonstelling: "The Borderline Books"
Prijs: 35 euro euro
ISBN: 978 94 9267 792 1

De werken in dit boek zijn ontstaan in een serie workshops tussen december 2015 en september 2019. De tekeningen werden gemaakt door kunstenaars, studenten van het Secundair Kunstinstituut en gedetineerden van de Gevangenis Gent. The Borderline Books is een samenwerking tussen S.M.A.K., het Secundair Kunstinstituut Gent, De Rode Antraciet en de Gevangenis Gent. Het project is een initiatief van Luc Dondeyne, Rudolf De Greef, Frederik Heyman en Winnie Bauwens. Tekeningen : © leerlingen van het Secundair Kunstinstituut in Gent en gedetineerden van de Gevangenis Gent, 2019

De afgelopen jaren bezochten kleine groepjes leerlingen van het Secundair Kunstinstituut (SKI) samen met een aantal van hun docenten de gevangenis in Gent. De gedetineerden werden uitgenodigd om samen in boeken te tekenen. Het uitgangspunt van het project was om gedetineerden van de gevangenis Gent en leerlingen van SKI al tekenend met elkaar in contact te brengen. De drager voor deze dialoog waren 25 lege schetsboeken. In samenwerking met uitgeverij Hannibal werd een selectie van de tekeningen gebundeld in het boek Prison Drawings. Het boek toont een enorme diversiteit aan indrukken, impulsen, stijlen en thema’s. Het is ook het indrukwekkende resultaat van de tweeëndertig workshops die zijn georganiseerd en waar in totaal bijna vijfhonderd mensen aan hebben meegetekend.

Per workshop namen ongeveer zestien mensen deel. De vraag aan de tekenaars was om op elkaars tekeningen te reageren. Op deze manier ontstond er in de boeken een visuele uitwisseling tussen de deelnemers; een kleurrijke dialoog in tekeningen

De ene helft van de boeken bleef tussen de workshops door in de bibliotheek van de gevangenis zodat gedetineerde die in interesse hadden ook op cel konden verder tekenen. De andere helft van de boeken ging terug naar de school

Integrale collectiecatalogus S.M.A.K.

Jaar: 2019

Teksten van: Philippe Van Cauteren, Thibaut Verhoeven, Wouter De Vleeschouwer, ...
locatie tentoonstelling: De Collectie (1) 1 Highlights for a Future
Prijs: 499 euro

Het gaat om een bijzonder exemplaar dat kan worden aangekocht via ‘print on demand’ (leen.goossens@smak.be).

Sinds 2019 beschikt S.M.A.K. over een exhaustieve inventaris van de museumcollectie die werd uitgegeven in een zevendelige publicatie. In zes van de zeven delen zijn alle kunstwerken uit de collectie in alfabetische volgorde terug te vinden, telkens met een afbeelding en alle bijhorende basisinformatie van elk kunstwerk.

Niet alleen beeldmateriaal van deze 2000 werken werd in deze uitgave opgenomen, maar ook tekstmateriaal over de iets meer dan 300 belangrijkste kunstenaars uit de collectie, geschreven door verschillende auteurs de afgelopen 5 jaar. Er werden bijdrages geleverd door Katrien Blanchaert, Jo Coucke, Isabelle De Baets, Marie Decoodt, Ory Dessau, Wouter De Vleeschouwer, Lotte Devoeght, Martin Germann, Julie Verheye en Thibaut Verhoeven.

Het zevende deel is een tekstkatern met verhelderende bijdragen over de geschiedenis en de huidige stand van zaken van de S.M.A.K.-collectie, geschreven door Philippe Van Cauteren en Thibaut Verhoeven.

De integrale collectie-inventaris beschrijft alle kunstwerken die het S.M.A.K. in beheer heeft en waarvan wordt aangenomen dat ze de collectie nooit zullen verlaten. Kunstwerken in langdurige bruikleen zonder perspectief voor verwerving voor de collectie, zijn hierin niet opgenomen.

Highlights for a Future

Jaar: 2019
Formaat: 22,6 x 27,6 cm
Aantal pagina's: 303
Talen: NL - EN - FR

Teksten van: Verhelderende en duidende essays van Iris Paschalidis, Philippe Van Cauteren en Thibaut Verhoeven en Richard Armstrong.
locatie tentoonstelling: De Collectie (1) | Highlights for a Future
Prijs: 45 euro
ISBN: 978-94-6230-123-8

Met S.M.A.K. Highlights for a Future verschijnt de eerste collectiecatalogus van het Gentse Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) sinds de oprichting in 1999. 

De genereuze selectie in dit boek vormt een representatieve doorsnede uit een verzameling van meer dan tweeduizend werken, van bekende klassiekers over nieuwe topstukken tot recente aanwinsten. Op deze manier wil het S.M.A.K. niet enkel naar het verleden, maar vooral naar het heden en de toekomst kijken.

Met werk van onder andere Francis Alÿs, Kader Attia, Francis Bacon, Nairy Baghramian, Artur Barrio, Joseph Beuys, Dara Birnbaum, Michaël Borremans, Marcel Broodthaers, Nina Canell, N. Dash, Berlinde De Bruyckere, Marlene Dumas, Mekhitar Garabedian, Zvi Goldstein, David Hammons, Georg Herold, Ann Veronica Janssens, Jac Leirner, Mark Manders, Mario Merz, Bruce Nauman, Panamarenko, Gerhard Richter, Wilhelm Sasnal, Nedko Solakov, Pascale Marthine Tayou, Luc Tuymans, Lois Weinberger, James Welling, Zhang Peili,…

Documenten & Argumenten

Jaar: 2019
Formaat: 24 x 17 cm
Aantal pagina's: 176
Talen: NL
Kunstenaar(s): Wybrand Ganzevoort, Roger Wittevrongel, Karel Geirlandt
Teksten van: Koen Brams, Dirk Pültau, Benedict Vandaele, ..
Prijs: 15 euro
ISBN: 2593-7669

Het eerste nummer van Documenten & Argumenten, het - nieuwe! - tijdschrift over de geschiedenis van het Stedelijk Museum van Actuele Kunst (S.M.A.K.) staat in het teken van de stichting van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (V.M.H.K.) - de motor achter de oprichting van het Museum van Hedendaagse Kunst, het huidige S.M.A.K. - en haar eerste voorzitter, Karel J. Geirlandt (1919-1989). Hoe kwam hij op het idee om de V.M.H.K. in 1957 te stichten? Om op die vraag een antwoord te kunnen geven, bleek het noodzakelijk om de grotendeels ongeschreven biografie van Geirlandt op papier te zetten. Vanuit de vaststelling dat de V.M.H.K. vrijwel vanaf het prille begin niet alleen lokale belangen diende, maar een organisatie was met een nationale agenda, wordt eveneens stilgestaan bij tal van andere initiatieven die in de tweede helft van de jaren 50 in België werden opgezet: G 58, Het Modernistisch Centrum en het Nationaal Centrum voor Moderne Kunst, medegesticht door de V.M.H.K. in 1959.

oeuvre

Jaar: 2018
Formaat: 27 x 21
Aantal pagina's: 238
Talen: NL - EN - DE
Kunstenaar(s): Raoul De Keyser
Teksten van: Martin Germann, Bernhart Schwenk, Steven Jacobs, Philippe Van Cauteren, Luk Lambrecht, Roland Jooris. Wouter De Vleeschouwer...
locatie tentoonstelling: Walter König (German and English) and Mercatorfonds (Dutch)
Prijs: 39.95 euro
ISBN: 978-3-96098-456-6

  Meer over Raoul De Keyser

Lees ook ...

Luc Tuymans
Raoul De Keyser
De Keyser / Tuymans: Schilderijen - Tekeningen / Paintings – Drawings
Jaar: 2001 Teksten van: Jan Hoet, Ann Demeester, Gregory Salzman

Leo Copers - Dreams are Made of This

Jaar: 2018
Formaat: 26 x 21 cm
Aantal pagina's: 352p
Talen: Nederlands, Engels
Kunstenaar(s): Leo Copers
Teksten van: Ory Dessau, Hilde Teerlinck & Philippe Van Cauteren
Prijs: 39,90 euro euro
ISBN: 978-94-9181-992-6

50 jaar in het teken van de kunst - Dreams are Made of This biedt een overzicht van een indrukwekkende vijftigjarige carrière (1968–2018)

Om de vijftigjarige carrière van kunstenaar Leo Copers te vieren, organiseren het  S.M.A.K., BOZAR, M HKA en het Middelheimmuseum tentoonstellingen en verschijnt er bij Ludion een vuistdikke publicatie. Het boek geeft een overzicht van 50 jaar kunstpraktijk en toont hoe Copers van bij het begin naar manieren zocht om schijnbaar onverenigbare elementen, zoals gas en vuur, of water en elektriciteit met elkaar te verbinden. Die spanning is essentieel in Copers’ oeuvre en blijft dat tot op de dag van vandaag.
Dreams are Made of This is opgedeeld in thematische hoofdstukken - kleur, goud, bloemen, sprookjes, wapens… - en poogt zo een structuur te brengen in een eclectisch en veelzijdig oeuvre. Hilde Teerlinck schreef een aantal gesprekken neer die ze met de kunstenaar voerde en die een persoonlijk inzicht geven in zijn werk.

  Meer over Leo Copers

Inge Braeckman - Onder de olijfbomen van Lesbos

Jaar: 2018
Formaat: 17,5 x 26,5 cm
Aantal pagina's: 60
Talen: NL, Arabisch

Teksten van: Inge Braeckman
Prijs: 20 euro euro
ISBN: 9789075679526

Gerhard Richter | Over Schilderen

Jaar: 2017
Formaat: 23 X 32
Aantal pagina's: 128
Talen: Nederlands or English
Kunstenaar(s): Gerhard Richter
Teksten van: Stephan Berg, Martin Germann, Christoph Schreier
locatie tentoonstelling: Hirmer (German and English) and Mercatorfonds (Dutch)
Prijs: 25 euro
ISBN: 378-94-6230-182-5

  Meer over Gerhard Richter

These Strangers… Painting and People

Jaar: 2016
Formaat: 22,5 x 28cm
Aantal pagina's: 56
Talen: EN or NED

Teksten van: Ann Hoste, Emily Dickinson, Helga Christoffersen, Martin Herbert, Jeremy Lewison, Monika Szewczyk, Yael Lipschutz, Bianca Baroni
Prijs: 25 euro
ISBN: (EN) 978-94-91843-82-2

From/To Postcards

Jaar: 2016
Formaat: 18 x 32 x 2,5 cm
Aantal pagina's: 110
Talen: NL, FR of EN
Kunstenaar(s): Peter Downsbrough
Teksten van: Sabine Folie
Prijs: 29,00 euro euro
ISBN: 97890756779502

  Meer over Peter Downsbrough

Lee Kit - Never

Jaar: 2016
Formaat: 140x215 mm
Aantal pagina's: 277
Talen: EN
Kunstenaar(s): Lee Kit
Teksten van: Hu Fang, Anthony Yung, Martin Germann, Misa Jeffereis, Olga Viso, Lee Kit, Philippe Van Cauteren
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 28 euro
ISBN: 978-3-86335-947-8

  Meer over Lee Kit

Invisible Beauty

Jaar: 2016
Formaat: 160x225 mm
Aantal pagina's: 202
Talen: EN
Kunstenaar(s): Haider Jabbar, Akam Shex Hadi, Rabab Ghazoul, Latif Al Ani, Salam Atta Sabri
Teksten van: A. Bader, A. Rashid, F. Harram, K. MacKinnon, L. Al Gailani Werr, L. Lambrecht, P. Van Cauteren, S. Kealy, S. Bekas, T. Chalabi
locatie tentoonstelling: Biennale Di Venezia | Paviljoen van Irak - S.M.A.K.
Prijs: 26 euro
ISBN: 9788867491261

Lees ook ...

Traces of Survival
Jaar: Teksten van: Tamara Chalabi, Philippe Van Cauteren

Van hier tot daar | Tekeningen door vluchtelingen in België

Jaar: 2016
Formaat: 235x170 mm
Aantal pagina's: 208
Talen: NL - FR

Teksten van: Philippe Van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philippe Vandekerckhove
Prijs: 15 euro
ISBN: 9789462301528

STEUN HET RODE KRUIS EN ONTVANG DIT BIJZONDERE BOEK

'Van hier tot daar' toont tekeningen van vluchtelingen in België. Met potlood en papier trok S.M.A.K. naar opvangcentra in Maximiliaanpark, Poelkapelle, Sijsele, Koksijde, Leopoldsburg en Holsbeek en nodigde er de bewoners uit om te tekenen. De resultaten zijn verrassend en kwetsbaar, soms wreed maar vooral herkenbaar. Van oorlog, riskante bootreizen en diepmenselijk verdriet, over voetbal en bloemen tot klein geluk.

 Waar woorden tekortschieten, bewijst beeldtaal zijn universele kracht. Na Traces of Survival (2015), met tekeningen van bewoners van vluchtelingenkampen in Irak, wil S.M.A.K. met dit nieuwe boek opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen.

Uitgegeven door S.M.A.K. en Mercatorfonds. Met teksten van Philippe van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philippe Vandekerckhove. Alle inkomsten van de verkoop van dit boek gaan naar het Rode Kruis voor het ontwikkelen van artistieke projecten in de kampen.

Deze publicatie is een samenwerking tussen S.M.A.K., Mercatorfonds en het Rode Kruis Vlaanderen. Met de steun van Fedasil en Engie Electrabel.

Lees ook ...

Traces of Survival
Jaar: Teksten van: Tamara Chalabi, Philippe Van Cauteren

Rinus Van de Velde - Donogoo Tonka

Jaar: 2016
Formaat: 300x390mm
Aantal pagina's: 56
Talen: NL - EN
Kunstenaar(s): Rinus Van de Velde
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Ann Hoste
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 49,50 euro
ISBN: 978 94 9208 160 5

Vanaf 24 maart 2016 beschikbaar in S.M.A.K.

  Meer over Rinus Van de Velde

Michael Buthe - Retrospective

Jaar: 2016
Formaat: 280x420 mm
Aantal pagina's: 224
Talen: EN - DE
Kunstenaar(s): Michael Buthe
Teksten van: Martin Germann, Dominik Müller, Heinz Stahlhut, Ulrich Wilmes
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 30 euro
ISBN: 978 3 7757 4038 8

  Meer over Michael Buthe

Ann Veronica Janssens & Ayse Erkmen

Jaar: 2015
Formaat: 210x297 mm
Aantal pagina's: 2 x 54p
Talen: NL - EN
Kunstenaar(s): Ann Veronica Janssens, Ayşe Erkmen
Teksten van: Guillaume Désanges, Philippe Van Cauteren, Jan Verwoert,
locatie tentoonstelling: Ann Veronica Janssens & Ayse Erkmen
Prijs: 30 euro
ISBN: 978-94-9232-105-3

Drawing : The Bottom Line

Jaar: 2015
Formaat: 212x298 mm
Aantal pagina's: 235
Talen: NL/EN

Teksten van: Philippe Van Cauteren, Martin Germann, Ulrich Loock, Ute Meta Bauer, Alex Zachary, Oscar Van den Boogaard (..)
locatie tentoonstelling: Drawing : The Bottom Line
Prijs: 45 euro
ISBN: 978-0-300-22009-4 (EN) of 978-94-6230-095-8

Traces of Survival

Jaar: 2015
Formaat: 250x290 mm
Aantal pagina's: 151
Talen: EN

Teksten van: Tamara Chalabi, Philippe Van Cauteren
Prijs: 25 euro
ISBN: 978 94 6230 094 1

Drawings of refugees in Iraq, selected by Ai Wei Wei

Plooien in de tijd

Jaar: 2015
Aantal pagina's: 55
Talen: Nederlands
Kunstenaar(s): Lili Dujourie
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Martin Germann, Phillip Van den Bossche, Sabine Folie en Peter Verhelst
Prijs: 18 euro
ISBN: 9789075679472

In het kader van deze tentoonstelling geven S.M.A.K. en Mu.ZEE een publicatie uit over Lili Dujouries werk. De publicatie bestaat uit twee delen: een eerste deel – met bijdragen in het Nederlands van Philippe Van Cauteren, Phillip Van den Bossche, Sabine Folie, Martin Germann en gedichten Peter Verhelst – is nu beschikbaar. 

Een tweede, omvangrijker deel is vanaf september te verkrijgen, met de teksten in het Engels en zaalzichten van beide tentoonstellingsluiken.

  Meer over Lili Dujourie

GAGARIN #29

Jaar: 2014
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 150
Talen: EN, ES

Teksten van: Valentin Carron, Chiara Fumai, Oscar Murillo, Goshka Macuga, Leo Copers, Jananne Al-Ani, Sven 't Jolle
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-907-398-726-2

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #28

Jaar: 2014
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 143
Talen: NL, EN, ES,
Kunstenaar(s): Josef Dabernig, Carlos Amorales, Berlinde De Bruyckere
Teksten van: Carlos Amorales, Thea Djordjadze, Baudouin Oosterlynck, Irina Botea, Koki Tanaka, Luca Frei, Berlinde De Bruyckere
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-907-698-725-5

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

Wilfredo Prieto, Works 1995-2012

Jaar: 2014
Formaat: 280x210 mm
Aantal pagina's: 240
Talen: EN
Kunstenaar(s): Wilfredo Prieto
Teksten van: Gerardo Mosquera, Guillaume Désanges, Thibaut Verhoeven
Prijs: 25 euro
ISBN: 978-88-6749-094-3

  Meer over Wilfredo Prieto

François Morellet

Jaar: 2014
Formaat: 210x270 mm
Aantal pagina's: 130
Talen: NL/FR/EN
Kunstenaar(s): François Morellet
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Valérie Nimal, François Morellet, Thomas McEvilley, Sonja Klee, Rolf Quaghebeur
Prijs: 28 euro
ISBN: 978-90-7567-945-8

  Meer over François Morellet

Art in Europe after ‘68

Jaar: 2014
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 245
Talen: EN
Kunstenaar(s): Art & Language, Jean Luc Vilmouth, Gerry Schum, Imi Knoebel, The Red Crayola, Tony Cragg, Victor Burgin, Patrick Poirier, Anne Poirier, Giulio Paolini, Gilberto Zorio, Hans Peter Feldmann, Barry Flanagan, Ger van Elk, Gilbert & George, Mario Merz, Richard Long, Hans Haacke, Luciano Fabro, Braco Dimitrijevic, Jan Dibbets, Hanne Darboven, Daniel Buren, stanley brouwn, Christian Boltanski, Jannis Kounellis, Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Panamarenko
Teksten van: Katrien Blanchaert, Koen Brams, Florence Ostende, Iris Paschalidis, Dirk Pültau, Maria Schnyder, Philippe Van Cauteren
Prijs: 35 euro
ISBN: 978-90-7567-9465

Schwind Foundation

Jaar: 2014
Formaat: 240x300 mm
Aantal pagina's: 61
Talen: FR/EN

Teksten van: Jean Schwind, Jan Ceuleers
Prijs: 20 euro
ISBN: 978-90-8226-4104

Lichten

Jaar: 2014
Formaat: 230x310 mm
Aantal pagina's: 149
Talen: EN/DE
Kunstenaar(s): Thomas Ruff
Teksten van: Robert Fleck, Martin Germann, Gregor Jansen, Valeria Liebermann, Philippe Van Cauteren
Prijs: SOLD OUT euro
ISBN: 978 94 91843 17 4

  Meer over Thomas Ruff

Of Spirits and Empty Spaces

Jaar: 2014
Formaat: 240x170 mm
Aantal pagina's: 350
Talen: EN
Kunstenaar(s): Joachim Koester
Teksten van: Joachim Koester, Thomas Caron, Philippe-Alain Michaud, Christopher Pinney, Clara Schulmann, Catherine Wood
Prijs: 38 euro
ISBN: 9788867490882

  Meer over Joachim Koester

GAGARIN #27

Jaar: 2013
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 163
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Marijke Van Warmerdam
Teksten van: Laure Prouvost, Latifa Echakch, Asli çavusoglu, David Hominal, Pol Matthé, Marijke Van Warmerdam, Juan Pérez Agirregoikoa
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-90-76987-24-8

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

  Meer over Marijke Van Warmerdam

Studio Matters+1

Jaar: 2013
Formaat: 245x175mm
Aantal pagina's: 159
Talen: EN
Kunstenaar(s): Massimo Bartolini
Teksten van: Massimo Bartolini, Philippe Van Cauteren, Fiona Bradley
Prijs: 22,00 euro
ISBN: 978-90 77459 89 8

  Meer over Massimo Bartolini

Rachel Harrison: Fake Titel

Jaar: 2013
Formaat: 295x235 mm
Aantal pagina's: 184
Talen: EN
Kunstenaar(s): Rachel Harrison
Teksten van: Diederich Diederichsen, Susanne Figner, Martin Germann, Veit Görner, Alex Kitnick, Philippe Van Cauteren
Prijs: 28 euro
ISBN: 978-3-86335-378-0

  Meer over Rachel Harrison

Ecce Homo / Le Poseur

Jaar: 2013
Formaat: 240x335 mm
Aantal pagina's: 135
Talen: EN
Kunstenaar(s): Jordan Wolfson
Teksten van: Martin Germann, Aram Moshayedi, Philippe Van Cauteren, Esther Leslie, Linda Nordan
Prijs: 32 euro
ISBN: 978-3-86335-414-5

  Meer over Jordan Wolfson

‘Home-made Victories’

Jaar: 2013
Formaat: 280x230 mm
Aantal pagina's: 256
Talen: EN
Kunstenaar(s): Koen Theys
Teksten van: Chris Dercon, Edwin Carels, Martin Germann, Philippe Van Cauteren, Thibaut Verhoeven, Hans Thyeys, ...
Prijs: 29 euro
ISBN: 978-94-9069-396-1

  Meer over Koen Theys

Interval

Jaar: 2012
Formaat: 155x122mm
Aantal pagina's: 124
Talen: EN
Kunstenaar(s): Stijn Ank
Teksten van: Stijn Ank, Thomas Caron
ISBN: 9789075679434

  Meer over Stijn Ank

GAGARIN #26

Jaar: 2012
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 135
Talen: EN, ES
Kunstenaar(s): Mario Garcia Torres, Navid Nuur
Teksten van: Mario Garcia Torres, Navid Nuur, Hassan Khan, Dennis Tyfus, Héctor Zamora, Pratchaya Phinthong, Leonor Antunes, Simryn Gill
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-90-76987-23-1

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #25

Jaar: 2012
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 112
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Sven Augustijnen, Massimo Bartolini
Teksten van: Pierre Joseph, Sven Augustijnen, Massimo Bartolini, David Link, Ricardo Basbaum, Amanda Ross-Ho, MAtias Faldbakken, Sandra Vásquez de La Horra
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-90-76987-22-4

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

TRACK

Vincent Geyskens - UnDEAD

Jaar: 2012
Formaat: 255x207mm
Aantal pagina's: 255
Talen: EN
Kunstenaar(s): Vincent Geyskens
Teksten van: Vincent Geyskens, Gertrud Sandqvist, Dirk Snauwaert, Thibaut Verhoeven & Gerrit Vermeiren.
Prijs: 28 euro
ISBN: 978-907-5679-441

  Meer over Vincent Geyskens

GRAND MASTERS, WORLD CHAMPIONS | SARAH ORTMEYER

Jaar: 2012
Formaat: A4
Aantal pagina's: 48
Talen: EN
Kunstenaar(s): Sarah Ortmeyer
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. Ghent
Prijs: 15 euro

  Meer over Sarah Ortmeyer

GAGARIN #24

Jaar: 2011
Formaat: 220x160 mm
Aantal pagina's: 152
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Lara Almarcegui, Ahmet Ogut, Bart Lodewijks
Teksten van: Lara Almarcegui, Ahmet Ögüt, Wilfredo Prieto, Tómas Saraceno, Bart Lodewijks, Jeff Gabel, Santu Mofokent, Jeppe Hein
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-90-76987-21-7

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

All in Order, with Exceptions

Jaar: 2011
Aantal pagina's: 398
Talen: EN
Kunstenaar(s): Nedko Solakov
Prijs: 45 euro
ISBN: 978-3-7757-3172-0

  Meer over Nedko Solakov

Mekhitar Garabedian – Something about today

Jaar: 2011
Formaat: 24,5 x 19 cm
Aantal pagina's: 240
Talen: EN
Kunstenaar(s): Mekhitar Garabedian
Teksten van: Marie-Aude Baronian, Jorge Luis Borges, Svetlana Boym, Thomas Caron, Mekhitar Garabedian, Philippe Van Cauteren
Prijs: 35 euro
ISBN: 9789075679427

  Meer over Mekhitar Garabedian

Wouter Feyaerts. PLAKKATEN

Jaar: 2011
Formaat: 285 × 210 mm
Aantal pagina's: 264
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Wouter Feyaerts
Teksten van: Wouter Feyaerts, Wim Van Mulders, Thibaut Verhoeven
Prijs: 36 euro
ISBN: 9789081815406

  Meer over Wouter Feyaerts

Daniel Buren. Le Décor et son Double

Jaar: 2011
Formaat: 216 x 287 mm
Aantal pagina's: 24
Talen: EN
Kunstenaar(s): Daniel Buren
Teksten van: Daniel Buren, Jan Debbaut, Maria Schnyder
Prijs: 10 euro
ISBN: EN: 978-90-7567-9410

  Meer over Daniel Buren

It’s a Poor Sort of Memory That Only Works Backwards. On the Work of Johan Grimonprez.

Jaar: 2011
Formaat: 206 x 140 mm
Aantal pagina's: 352
Talen: EN
Kunstenaar(s): Johan Grimonprez
Teksten van: Johan Grimonprez, Catherine Bernard, Slavoj Zizek, Hans Ulrich Obrist
Prijs: 30 euro
ISBN: 9783775731300

  Meer over Johan Grimonprez

GAGARIN #23

Jaar: 2011
Formaat: 160x122 mm
Aantal pagina's: 152
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Javier Téllez, Mekhitar Garabedian
Teksten van: Marc Nagtzaam, Fabienne Audéoud, Christine Meisner, Vaast Colson, Mekhitar Garabedian, Raymond Pettibon, Javier Téllez, Abraham Cruzvillegas
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-90-76987-20-0

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

Jorge Macchi | Music Stands Still

Jaar: 2011
Formaat: 245x175 mm
Aantal pagina's: 215
Talen: EN/ES
Kunstenaar(s): Jorge Macchi
Teksten van: Alejandra Aguado, Jorge Macchi, Adriano Pedrosa, Edgardo Rudnitzky, Philippe Van Cauteren, Thibaut Verhoeven
Prijs: 32 euro
ISBN: 9789075679380

  Meer over Jorge Macchi

Dara Birnbaum: The Dark Matter of Media Light

Jaar: 2011
Formaat: 215 x 280 mm
Aantal pagina's: 368
Talen: EN
Kunstenaar(s): Dara Birnbaum
Teksten van: Karen Kelly, Barbara Schroder, Giel Vandecaveye
ISBN: 9783791351247

  Meer over Dara Birnbaum

Marcel: Het Broodthaerskabinet: L’Inventaire

Jaar: 2011
Formaat: 16,5 x 22,5 cm
Aantal pagina's: 168
Talen: NL,FR,EN
Kunstenaar(s): Marcel Broodthaers
Teksten van: Maria Gilissen Broodthaers, Guillaume Désanges, Jan De Vylder, Frank Maes, Philippe Van Cauteren
Prijs: 15,00 euro euro
ISBN: 9789075679373

  Meer over Marcel Broodthaers

Inside Installations. Theory and Practice in the Care of Complex Artworks

Jaar: 2011
Formaat: 275x210 mm
Aantal pagina's: 266
Talen: EN

Teksten van: Bart Ankersmit, Ulrike Baumgart, Reinhard Bek, Karen te Brake-Baldock, Agnes W. Brokerhof, Aebhric Coleman, Maike Grün, Gunnar Heydenreich, Hilkka Hiiop, Paulien ’t Hoen, Frederika Huys, Monika Jadzinska, Agathe Jarczyk, Pip Laurenson, Kerstin Luber, Thea Van Oosten, Janneke Ottens, Martina Pfenninger, Marina Pugliese, Vivan van Saaze, Tatja Scholte, Lucas Sigefredo, Barbara Sommermeyer, Sanneke Stigter, Iwona Szmelter, Fenna Yola Tykwer, Arianne Vanrell Vellosillo, Simone Vermaat, Franziska Wagner, Glenn Warthon, Gaby Wijers, Thomas Zirlewagen
Prijs: 40 euro
ISBN: 978 90 8964 288 2

GAGARIN #21

Jaar: 2010
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 112
Talen: NL,EN

Teksten van: François Curlet, Gonkar Gyatso, Philippe Van Wolputte, Rosa Barba, Jenny Holzer, Harun Farocki, Grazia Toderi, Lia Perjovschi
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-9076-987-187

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #22

Jaar: 2010
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 183
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Paolo Chiasera, Roman Signer, Joseph Kosuth
Teksten van: Joseph Kosuth, Paolo Chiasera, Matej Krén, Tintin Wulia, Alicija KWade, Roman Signer, Eulalia Valldosera
Prijs: 15 euro euro
ISBN: 978-907-6987-194

Michael Sailstorfer, S, Between Shooting Stars and Tires – an overview of Michael Sailstorfer’s Spec

Jaar: 2010
Formaat: 16.5 x 24 cm
Aantal pagina's: 200
Talen: EN,DE
Kunstenaar(s): Michael Sailstorfer
Teksten van: Birgit Sonna, Martin Germann, Kristin Schrader, Ellen Seifermann, Thomas Caron
Prijs: 39.00 euro
ISBN: 978-3-942405-24-9

  Meer over Michael Sailstorfer

Liedeke Kruk | Portraits

Jaar: 2010
Formaat: 200x265 mm
Aantal pagina's: 264
Talen: NL

Teksten van: Liedeke Kruk, Wiebo van Mulligen. Design: Roger Willems
Prijs: 34 euro
ISBN: ISBN 978 90 77459 52

Hareng Saur: Ensor en de hedendaagse kunst/ Ensor and Contemporary Art

Jaar: 2010
Formaat: 295x225 mm
Aantal pagina's: 240
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): James Ensor
Teksten van: Pierre Alechinsky, Susan Canning, Robert Hoozee, Timothy Hyman, Yang Jiechang, Bart Koubaa, Thomas Kowalski, Enrique Marty, Emilio López-Menchero, Raymond Pettibon, Elly Strik, Koen Theys, Philippe Van Cauteren
locatie tentoonstelling: S.M.A.K./ MSK Gent
Prijs: 29,90 euro
ISBN: 978-90-5544-843-2

  Meer over James Ensor

Navid Nuur | The Value of Void

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 336
Talen: EN
Kunstenaar(s): Navid Nuur
Teksten van: Xander Karskens, Andrea Linnenkohl, Mihnea Mircan, Navid Nuur, Thibaut Verhoeven, Rein Wolfs
Prijs: 39,95 euro
ISBN: 978-90-78454-41-0

  Meer over Navid Nuur

Maryam Najd | Phantasmagoria

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 0

Dominique Thirion | Incomplétude

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 224
Talen: FR

Teksten van: Dominique Thirion
Prijs: 22 euro
ISBN: 9789075679007

Johan De Wilde | Tot nu toe was alles in orde

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 224
Talen: NL

Teksten van: Hans Theys & Johan De Wilde
Prijs: 20 euro
ISBN: 9789075679007

Hans Theys | Over vorm

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 400
Talen: NL

Teksten van: Hans Theys
Prijs: 25 euro
ISBN: 9789079282043

Karin Hanssen | The Thrill of it all

Jaar: 2010
Aantal pagina's: 0
Talen: NL

locatie tentoonstelling: S.M.A.K.

Bart Lodewijks | Onvergetelijke Buurt

Jaar: 2010
Formaat: 210x300 cm
Aantal pagina's: 63
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Bart Lodewijks
Teksten van: Bart Lodewijks
Prijs: 7,5 euro
ISBN: 978 90 77459 48 5

  Meer over Bart Lodewijks

Michel François - Plans d\’évasion

Jaar: 2010
Formaat: 270x215 mm
Aantal pagina's: 358
Talen: FR,EN
Kunstenaar(s): Michel François
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Guillaume Désanges, Nathalie Ergino, Michel François, Jean-Paul Jacquet
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. Gent
ISBN: 9789077459416

  Meer over Michel François

Ed Templeton - The Cemetery of Reason

Jaar: 2010
Formaat: 230x300 mm
Aantal pagina's: 160
Talen: EN
Kunstenaar(s): Ed Templeton
Teksten van: Thomas Caron, Jean-François Chevrier, Arty Nelson, Carlo McCormick, Philippe Van Cauteren
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. Gent
Prijs: 30 euro
ISBN: 9789075679342

  Meer over Ed Templeton

Koen van den Broek: Crack

Jaar: 2010
Formaat: 215x280 mm
Aantal pagina's: 306
Talen: EN
Kunstenaar(s): Koen van den Broek
Teksten van: Bik Van der Pol, Wouter Davidts, Dirk Lauwaert, Andrew Renton, Merel van Tilburg, John C. Welchman
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. Gent
Prijs: 29,50 euro
ISBN: 978-90-78088-41-7

  Meer over Koen van den Broek

GAGARIN #19

Jaar: 2009
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 135
Talen: NL,FR,EN
Kunstenaar(s): IngridMwangiRobertHutter, Danny Devos
Teksten van: Ed Ruschka, Ingridmwangiroberthutter, Petrit Halilaj, Paul Chan, Ermias Kifleyesus, Pierre Bismuth, Danny Devos, David Maroto
Prijs: 15 euro

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #20

Jaar: 2009
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 91
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Olaf Nicolai, Michaël Borremans
Teksten van: Helen Mirra, Jota Castro, Jill Magid, Jonas Mekas, Allora Calzadilla, Michaël Borremans, Olaf Nicolai, Falke Pisano
Prijs: 15 euro euro
ISBN: 978-9076-9871-70

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

Adrian Ghenie

Jaar: 2009
Formaat: 278x286 mm
Aantal pagina's: 120
Talen: EN
Kunstenaar(s): Adrian Ghenie
Teksten van: Anette Hüsch, Juerg Judin, Matt Price
Prijs: 35 euro
ISBN: 978-3-7757-2463-0

  Meer over Adrian Ghenie

Raphaël Buedts

Jaar: 2009
Formaat: 210x260 mm
Aantal pagina's: 288
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Raphaël Buedts
Teksten van: Lies Daenen, Roland Jooris, Luk Lambrecht, Frank Maes, Marco Meneguzzo, Tom Van de Voorde, Wim Van Mulders, Philippe Van Cauteren
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 49 euro
ISBN: 9789076979908

  Meer over Raphaël Buedts

Beyond the Picturesque

Jaar: 2009
Formaat: 180x245 mm
Aantal pagina's: 255
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Christian Vetter, Wouter Verhoeven, Studer / van den Berg, Joel Sternfeld, Katrin Sigurdardottir, Richard Sympson, Oliver Lutz, Mark Klett, Jussi Kivi, Jan Kempenaers, Axel Hütte, Sylvia Henrich, Ellen Harvey, Geert Goiris, Alexis Destoop, Marc De Blieck, Marcel Berlanger, Rindfleisch/Rapedius, Damien De Lepeleire, Robert Devriendt
Teksten van: Bruno Boers, Jan De Nys, Ellen Harvey, Steven Jacobs, John Macarthur, Frank Maes, Susanne Ruembeli, Hanneke Skerath, Robert Smithson, Hans Theys, Philippe Van Cauteren, Mirko Zardini
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 29 euro
ISBN: 978-907567-933-5

GAGARIN #18

Jaar: 2008
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 100
Talen: NL,FR,EN,DE
Kunstenaar(s): Kati Heck, Runa Islam, Philippe Parreno, Harmony Korine
Teksten van: Philippe Parreno, Annabel Daou, Ghada Amer, Runa Islam, Edith Dekyndt, Kati Heck, Michael Curran, Harmony Korine
Prijs: 15 euro
ISBN: 9789-076987-156

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #17

Jaar: 2008
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 102
Talen: EN,DE
Kunstenaar(s): Danh Vo, Aleksandra Mir, Philip Metten
Teksten van: Aleksandra Mir, Peter Friedl, Saâdane Afif, Apichatpong Weerasethakul, Lee Bul, Danh Vo, Philip MEtten, Adam Chodzko
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-9076-987-002

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

PLUTO

Jaar: 2008
Formaat: 15 x 21 cm
Aantal pagina's: 16
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Max Sudhues
Teksten van: Tanguy Eeckhout
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 2,50 euro euro

  Meer over Max Sudhues

William Crowder, 40 years of sculpture

Jaar: 2008
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 20
Talen: EN
Kunstenaar(s): Rinus Van de Velde
Teksten van: interview Leo Pratson, William Crowder (reprinted by permission of A.R.T. Press, Leo Pratson)
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 2,50 euro

  Meer over Rinus Van de Velde

ANYTH_=

Jaar: 2008
Formaat: 287x222x15 mm
Aantal pagina's: 130
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Werner Mannaers
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Thibaut Verhoeven
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. – Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 35 euro
ISBN: 978-90-76979-78-6

  Meer over Werner Mannaers

Xenia + DVD. A topophony.

Jaar: 2008
Formaat: 238x164x13 mm
Aantal pagina's: 192
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Anna Lange
Teksten van: Anna Lange, Rudi Fuchs, Robert Hughes
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. – Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 26 euro
ISBN: 978-90-8730-014-2

  Meer over Anna Lange

Foundation for the benefit of the aspiration and the understanding of context (formerly known as ..

Jaar: 2008
Formaat: 265x223x30 mm
Aantal pagina's: 304
Talen: EN
Kunstenaar(s): Loek Grootjans
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Rick Vercauteren, Leo Delfgauw, Ulco Mes, Chris Dercon en Frank Maes.
Prijs: 49,50 euro
ISBN: 978-90-78411-03-1

  Meer over Loek Grootjans

Recyclable Refugee Camp (+ Bijlage met Nederlandse vertalingen)

Jaar: 2008
Formaat: 195 x 255 mm
Aantal pagina's: 144
Talen: EN
Kunstenaar(s): Ives Maes
Teksten van: Dieter Roelsstraete, Monika Szewczyk, Philippe Van Cauteren
Prijs: 29,90 euro
ISBN: 978-90-76979-59-5

  Meer over Ives Maes

\‘Mountain\’ - Wilfredo Prieto

Jaar: 2008
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 15
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Wilfredo Prieto
Teksten van: Thibaut Verhoeven
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 2,50 euro

  Meer over Wilfredo Prieto

Installations & Compositions

Jaar: 2008
Formaat: 240x305 mm
Aantal pagina's: 372
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Guillaume Bijl
Teksten van: Guillaume Bijl, Koen Brams, Marc Holthof, Georges Perec, Dirk Pültau, Ludwig Seyfarth, Philippe Van Cauteren.
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 59 euro
ISBN: 978-3-86560-424-8

  Meer over Guillaume Bijl

S.M.A.K. 07/08 (Jaarboek)

Jaar: 2008
Formaat: 280x220 mm
Aantal pagina's: 129
Talen: NL

Teksten van: Matthias Beckmann, Maud Benayoun, Guillaume Bijl, Rom Bohez, An Brusselmans, Teatske Burgerjon, Thomas Caron, Jan Ceuleers, Anne De Buck, Hans Den Hartog Jager, Giacinto Di Pietrantonio, Beatrijs Eemans, Nina Folkersma, Fabienne Gros, Frederika Huys, Clemens Krauss, Adam Leeck, Bart Lodewijks, Filip Luyckx, Frank Maes, Mark Manders, Werner Mannaers, François Morellet, Manuela Moscoso, Pierre Muylle, Navid Nuur, Tascha Peeters, Koen Sels, Max Sudhues, Hans Theys, Philippe Van Cauteren, Giel Vandecaveye, Femke Vandenbosch, Filip Van de Velde, Griet Van de Velde, Bea Verougstraete, Thibaut Verhoeven, Tim Volckaert
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 10 euro

GAGARIN #15

Jaar: 2007
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 116
Talen: NL
Kunstenaar(s): Dora García, Sisley Xhafa, Richard Serra
Teksten van: Qiu Zhijie, Richard Serra, Sisley Xhafa, Dora Garcia, Nathalie Djurberg, Ria Pacquée, Krist Gruijthuijsen, Douglas Park
Prijs: 15 euro
ISBN: 978-9076-987-132

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

GAGARIN #16

Jaar: 2007
Formaat: 160x220 mm
Aantal pagina's: 120
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Paul McCarthy, Erwin Wurm, Job Koelewijn
Teksten van: Cerith Wyn Evans, Fernanda Gomes, Adrian Paci, Job Koelewijn, Erwin Wurm, Marilou Van Lierop, Paul McCarthy, Ugo Rondinone
Prijs: 15 mm euro
ISBN: 978-9076-9871-49

Gagarin - de kunstenaars in hun eigen woorden - is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars van vandaag, die waar ook ter wereld werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

The Absence of Mark Manders

Jaar: 2007
Formaat: 200x260 mm
Aantal pagina's: 280
Talen: NL,EN,DE
Kunstenaar(s): Mark Manders
Teksten van: Stephan Berg, Douglas Fogle, Mark Manders, Mirjam Varadinis
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent
Prijs: 30 euro
ISBN: 978-3-7757-2031-1

  Meer over Mark Manders

Arno Roncada (winnaar van de Van Marcke Photography Award 2007)

Jaar: 2007
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 8
Kunstenaar(s): Arno Roncada
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Citadelpark, 9000 Gent
Prijs: 2,50 euro

  Meer over Arno Roncada

21 + 4 Bodies - Clemens Krauss

Jaar: 2007
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 8
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Clemens Krauss
Teksten van: Mark Gisbourne & Clemens Krauss
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Citadelpark, 9000 Gent
Prijs: 2,50 euro

  Meer over Clemens Krauss

Leaving these landscapes behind - T.M.C. Volckaert

Jaar: 2007
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 12
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): T.M.C. Volckaert
Teksten van: Frank Maes
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 2,50 euro

  Meer over T.M.C. Volckaert

HEAD SHOP/SHOP HEAD. Works / Werken 1966-2006 + Bijlage met Nederlandse vertalingen

Jaar: 2007
Formaat: 228x165 mm
Aantal pagina's: 744
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Paul McCarthy
Teksten van: Iwona Blazwick, Thomas McEvily, Lars Nittve, Magnus af Petersens, Jens Erik Sørensen, Philippe Van Cauteren
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 56 euro mét Nederlandse tekstvertalingen / 50 euro (enkel Engelstalige catalogus)- UITVERKOCHT euro
ISBN: 9789075679328

  Meer over Paul McCarthy

Irrespektiv

Jaar: 2007
Formaat: 286x214 mm
Aantal pagina's: 302
Talen: NL
Kunstenaar(s): Kendell Geers
Teksten van: Lieven De Cauter, Paulo Herkenhoff, Rudi Laermans, Christine Macel, Warren Siebrits
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 45 euro
ISBN: 978-84-934879-7-3

  Meer over Kendell Geers

M for M

Jaar: 2007
Formaat: 248x178 mm
Aantal pagina's: 111
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Herman Van Ingelgem, Aam Solleveld, Adam Leech, Isa Melsheimer, Philip Huyghe
Teksten van: Michael Dörner, Beatrijs Eemans, Philip Huyghe, Adam Leech, Maurice Maeterlinck, Isa Melsheimer, Jean Ray, Aam Solleveld, Herman Van Ingelgem, Philippe Van Cauteren, Anne-Mie Van Kerckhoven, Koen Van Synghel
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 22 euro
ISBN: 9789075679243

Sur la route, een Tour van kunstenaars

Jaar: 2007
Formaat: 210x280 mm
Aantal pagina's: 104
Talen: NL
Kunstenaar(s): Stief Desmet, Koen De Sutter, Joey Kötting, Lars Ejlskov P., Florian Hüttner, Stef Kamiel Carlens, Frank Depoorter, Franck Bragigand, Teatske Burgerjon, Johan Derycke, Peter Delpeut, Bart Lodewijks, Stijn Cole, Gert Robijns, Ann Veronica Janssens, Emilio Lopez-Menchero
Teksten van: Bert Anciaux, Otto Berchem, Willem Bosma, Franck Bragigand, Teatske Burgerjon, Stef Kamil Carlens, Thomas Caron, Lieven Decaluwe, Peter Delpeut, Frank Depoorter, Johan Derycke, Stief Desmet, Koen De Sutter, Lars Ejlskov P., Florian Hüttner, Ann Veronica Janssens, Joey Kötting, Bart Lodewijks, Emilio Lopez Menchero, Frank Maes, Pierre Muylle, Hans Theys
locatie tentoonstelling: 17 Supporterscafé’s in Gent
Prijs: (dvd + boek) 20 euro
ISBN: 978-9075679-281

Filmwerken 2001-2007

Jaar: 2007
Formaat: 150x240 mm
Aantal pagina's: 244
Talen: NL,EN,DE
Kunstenaar(s): Jesper Just
Teksten van: Sophie von Olfers, Nina Folkersma, Andrew Renton, Jacob Lillemose, Ilsa Colsell, Petri Sirviö
locatie tentoonstelling: S.M.A.K.
Prijs: 25 euro
ISBN: 978-90-73362-73-4

  Meer over Jesper Just

Bart Lodewijks

Jaar: 2007
Formaat: 150x210 mm
Aantal pagina's: 8
Talen: NL,EN
Kunstenaar(s): Bart Lodewijks
Teksten van: Bart Lodewijks
locatie tentoonstelling: S.M.A.K., Citadelpark, 9000 Gent
Prijs: 2,50 euro

  Meer over Bart Lodewijks

CODE INCONNU (Proxy / De Sfinx / The Glass Wall Random)

Jaar: 2006
Formaat: 170x240 mm
Aantal pagina's: 45
Talen: NL,FR,EN
Kunstenaar(s): Dora García
Teksten van: Philippe Van Cauteren, Eva Wittocx, Chuz Martinez, Béatrice Josse
locatie tentoonstelling: S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst)
Prijs: 12 euro
ISBN: 90-7567-926-2

  Meer over Dora García