Lesmap online: verwonder jouw leerlingen tijdens expo Kris Martin

Kris Martin Bee, 2009 Photo: Dirk Pauwels
i
Kris Martin Bee, 2009 Photo: Dirk Pauwels
Kris Martin Altar, 2014 Installatie aan St Baafskathedraal, Gent
i
Kris Martin Altar, 2014 Installatie aan St Baafskathedraal, Gent
Kris Martin Mandi XV, 2007 Courtesy Kris Martin. Installation view MOMA PS1. Photo Matthew Septimus.
i
Kris Martin Mandi XV, 2007 Courtesy Kris Martin. Installation view MOMA PS1. Photo Matthew Septimus.
Kris Martin T.Y.F.F.S.H., 2009 Courtesy Kris Martin. Installation view MCA Chicago. Photo MCA Chicago
i
Kris Martin T.Y.F.F.S.H., 2009 Courtesy Kris Martin. Installation view MCA Chicago. Photo MCA Chicago
Foto; Kris Martin
i
Foto; Kris Martin
foto Eva Vlonk
i
foto Eva Vlonk

In de tentoonstelling 'EXIT' van Kris Martin ontdek je hoe de kunstenaar op een speelse manier vragen oproept rond vergankelijkheid, identiteit en het leven. Met de lesmap kan je makkelijk de vertaalslag maken naar je leerlingen/studenten. 

Kris Martin is in ons land vooral bekend voor zijn sculptuur ‘Altar’ in Oostende en aan de Sint-Baafskathedraal in Gent. In S.M.A.K. krijg je een vijftigtal werken  te zien: je loopt door een zaal vol bronzen confetti, een half opgeblazen luchtballon of een zwaard van wel 7 meter lang en hij geeft ook een subtiele knipoog naar het werk van Van Eyck. In ‘Eve and Adam’ (2017) doet hij ons bijvoorbeeld op een andere manier kijken naar twee figuren uit ‘De aanbidding van het Lam Gods’ (1432) van Hubert en Jan van Eyck. Ontdek welke boeiende beelden, contrasten en overeenkomsten een hedendaags kunstenaar met de 600 jaar oude meester vertoont. Kortom, Martins werken prikkelen de fantasie en jij kan je leerlingen/studenten begeleiden via onze lesmap.

Lesmap online

Hier kan je de lesmap rond deze tentoonstelling gratis downloaden. De lesmap is geschikt voor LO, SO en bijzonder onderwijs. Door ons aanbod zo toegankelijk en uitdagend mogelijk te maken, bieden we jou voldoende ondersteuning om zelfstandig met je klas rond een tentoonstelling te werken. 

Verschillende formules om de expo te bezoeken

Je kan de tentoonstelling ook bezoeken met een gids, die jou en je leerlingen mee op sleeptouw neemt door de museumzalen. Alle formules vind je hier.

KLEINE CATALOGUS VAN DE COLLECTIE VAN S.M.A.K. 

Wil je nog dieper op onze collectie ingaan, of het hele jaar door werken rond beeldende kunst? Dan is de  'Kleine Catalogus' je ideale gids. 150 wondere kunstwerken (uit de meer dan 2500 werken van onze collectie) kregen een plaats in de Kleine Catalogus. In dit boek met de mooiste afbeeldingen en poëtische teksten blader je van A(bramovic) naar Z(orio). Kijk en lees! Doe dit ook samen met de klas en word samen Ware Kunstkenners...  Meer informatie vind je hier

Tentoonstelling 'Kleine Catalogus, Grote Meesters Uit de Collectie van S.M.A.K.'
20.06.2020 tot 03.01.2021

Vanaf 20 juni 2020 wordt een selectie van die werken uit de 'Kleine Catalogus' opgesteld in het museum. Normaal start een tentoonstelling en komt pas achteraf de catalogus. Nu gebeurt het omgekeerde. Met de ‘Kleine Catalogus’ als leidraad maken we dus een tentoonstelling op maat van de klas. Kinderen gidsen kinderen doorheen een landschapstuin van actuele kunst, de werken hangen op hoogte van kleinere bezoekers, we organiseren een spel ‘mens erger je niet’ op mensenmaat, workshops op woensdag en zondag en zomerateliers… en dat alles zonder te betuttelen. Dit is een niet te missen tentoonstelling als introductie tot hedendaagse en actuele beeldende kunst.

Met kunstwerken van onder meer Pierre Alechinsky, Guillaume Bijl, Michaël Borremans, Marcel Broodthaers, Wim Delvoye, Jessica Diamond, Rineke Dijkstra, Luciano Fabro, Ann Veronica Janssens, Panamarenko, Michael Ross, Ed Templeton, Willy Vandersteen, Rinus Van de Velde, Didier Vermeiren en Andy Warhol.

Praktisch

  • Ga je aan de slag met de lesmap, en kom je zonder gids naar het museum? Laat dit dan even weten via Boekjebezoek. Dan noteren wij alvast je komst. 
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis toegang, als leraar betaal je 10 euro op vertoon van je lerarenkaart.

in categorie: Met kinderenJongerenKinderen