PAINTSHOP (2016 - 2017)

Foto: Kurt Stockman
i
Foto: Kurt Stockman
Foto: Kurt Stockman
i
Foto: Kurt Stockman
Foto: Kurt Stockman
i
Foto: Kurt Stockman

De PAINTSHOP was een schilderatelier in S.M.A.K. voor alle leerlingen van het CLW Gent.  

S.M.A.K. richtte in het najaar van 2016 een museumzaal in als schildersatelier waar alle leerlingen van het CLW een driedelig workshoptraject volgen in het kader van de tentoonstelling These Strangers… Painting and People. De tentoonstelling bood een overzicht van het portret in de schilderkunst van de afgelopen 40 jaar.

In de workshops bezochten en bespraken de leerlingen de tentoonstelling en werkten ze rond thema’s als schilderkunst, portret, zelfbeeld en identiteit. Alle studenten maakten uiteindelijk een zelfportret. Het atelier was publiek toegankelijk.

Dit was het vierde project in samenwerking met het CLW en ENGIE. Tijdens vorige edities maakten de leerlingen een audiotour met rapsongs in samenwerking met REC bij de tentoonstellingen van Larry Sultan en Joris Ghekiere en een stop-motion film met Boris Zeebroek en Froze rond de tentoonstelling Drawing | The Bottom Line. Tijdens de zomer van 2014 werkten ze mee aan het project van David Bade in het museum en onder de Gentse stadshal.

In samenwerking met S.M.A.K.-gidsen Aline van Nereaux en Kato Vanpoperinghe

in categorie: Jongeren