.De Collectie (1) | Highlights for a Future

16.03 tot 29.09.2019

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar: het uitgelezen moment om opnieuw – en voor het eerst in twee decennia – een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je als bezoeker meegevoerd doorheen een spannend labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn, waarbij het kunstwerk en de kunstenaar centraal staan. We blikken niet alleen terug, we kijken ook naar het heden en de toekomst. Iconische werken worden afgewisseld met verborgen parels en aangevuld met aanwinsten die de afgelopen twintig jaar aan de collectie werden toegevoegd.

De onderstroom voor deze tentoonstelling is het verhaal van de kunstgeschiedenis. Enerzijds worden de werken opgesteld aan de hand van klassieke en minder klassieke thema’s, waardoor de bezoeker zich kan laten leiden door gelegde associaties. Anderzijds wordt de bezoeker ook uitgenodigd, geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar eigen verhalen of verbanden tussen alles wat in het museum te zien is.

Tot slot is de achterliggende dimensie van deze tentoonstelling de nood om in Gent een volwaardig museum voor hedendaagse kunst te creëren zodat de collectie zowel in het museum als in het depot in de beste omstandigheden kan worden gepresenteerd en ondergebracht.

Met werk van o.a. Francis Alÿs, Kader Attia, Francis Bacon, Artur Barrio, Dara Birnbaum, Michaël Borremans, Marcel Broodthaers, N. Dash, Berlinde De Bruyckere, Marlene Dumas, Mekhitar Garabedian, Zvi Goldstein, David Hammons, Georg Herold, Ann Veronica Janssens, Surasi Kusolwong, Jac Leirner, Mark Manders, Panamarenko, Zhang Peili, Wilhelm Sasnal, Nedko Solakov, Pascale Marthine Tayou, Luc Tuymans, Lois Weinberger, James Welling,… 

Meer over deze tentoonstelling


Agenda
Opening De Collectie (1) | Highlights for a Future

Je bent van harte welkom op de opening van de nieuwe collectietentoonstelling naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van S.M.A.K. 


De Collectie (1) - Highlights for a Future ,
Exclusieve VIP-formule 20 jaar S.M.A.K.

Maak kennis met onze exclusieve VIP-formules voor bedrijven om de collectietentoonstelling met klanten of personeel te bezoeken. Beleef het mee!