.Vrienden v/h S.M.A.K. tonen Leyla Aydoslu in De Vereniging

16.03 tot 05.05.2019

De werken die Aydoslu* creëert zijn niet zelden een deconstructie van architecturale bouwelementen aangepast aan de schaal van het menselijk lichaam en van de ruimte waarin het werk getoond wordt.
De kunstenares gaat in de straten op zoek naar mogelijk interessante voorwerpen, vaak restanten van bouwmateriaal, die ze dan op een experimentele manier tot constructies en sculpturale installaties omvormt die zowel robuust als elegant van aard kunnen zijn. Tijdens het creatieproces zoekt ze, trouw blijvend aan de eigenschappen van het materiaal, naar manieren om de verschillende elementen met elkaar te verbinden tot op het punt dat er een spanningsboog ontstaat. De mal en het afgietsel - negatieve en positieve ruimte - komen vaak voor in haar oeuvre. De werken bezitten een directheid en urgentie die niet vertrekt van een theoretisch of conceptueel discours.

De opening vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019 vanaf 20:00. Ook de tentoonstelling De Collectie (1) Highlights for a Future opent die avond. 

Leyla Aydoslu werkt en woont in Gent. Zij studeerde schilderkunst aan het KASK en volgde een opleiding aan het HISK te Gent.