.Collectietentoonstelling FAKE?

30.01 tot 16.05.2010

Het S.M.A.K. toont een greep uit haar collectie en tracht hierbij een hedendaags antwoord te formuleren op de altijd en immer actuele aanwezigheid van schijn en illusie binnen onze werkelijkheid.

Erfgoeddag focust op vervalsingen, vernuftige falsarissen, wetenschappelijke analyses die tot ontmaskering hebben geleid... Het S.M.A.K. dient van repliek vanuit haar eigen referentiekader. Wat betekent ‘realiteit’ binnen de context van een museum? Hoe valt de ‘realiteit’ door hedendaagse kunstenaars te interpreteren en te vertalen in een ‘beeld’? Geen enkel beeld – hetzij een schilderij, een sculptuur, een video of een foto – kan de realiteit in beeld brengen zoals ze werkelijk is. Elk beeld is met andere woorden een ‘vervalsing’ van de realiteit, of enigszins zachter uitgedrukt, een ‘interpretatie’ van de werkelijkheid. De collectiekeuze moet in die zin ook als een ‘interpretatie’ op het thema FAKE gezien worden. O.m. Carsten Höller , Marcel Broodthaers, Martial Raysse, Daniel Spoerri, Vik Muniz, Tetsumi Kudo, Piero Gilardi, Johannes Kahrs, Jean-Pierre Raynaud, Wim Delvoye, Mimmo Rottela en Costas Tsoclis komen aan bod.

Meer info: Erfgoeddag 2010

Deelnemende kunstenaars:
Mimmo Rotella, Johannes Kahrs, Vik Muniz, Piero Gilardi, Carsten Höller, Daniel Spoerri, Wim Delvoye, Tetsumi Kudo, Martial Raysse, Marcel Broodthaers