HISK Open Studios

HISK
i
HISK
HISK curator 2019 & 2020 - Daniella Géo
i
HISK curator 2019 & 2020 - Daniella Géo

Met informele lunch en geleid bezoek door HISK-curator Daniella Géo.

Het HISK, Hoger Instituut voor Schone Kunsten, biedt een postgraduaatopleiding in de beeldende kunst en biedt jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gedurende twee jaar een eigen werkplek en pedagogische begeleiding.
 
De nadruk in het HISK ligt op individuele praktijk en nauw contact met een groep vooraanstaande gastdocenten - kunstenaars, curatoren, critici en wetenschappers. Het unieke concept van het HISK, gebaseerd op de diversiteit van artistieke praktijken en posities, geeft de kunstenaars alle gelegenheid voor kritisch onderzoek binnen een bredere esthetische, sociale en culturele context.
 
De kracht van het HISK ligt in het unieke kruisbestuivingsmodel van gastlezingen, studiobezoeken, tentoonstellingen, Open Studios, seminars, masterclasses, openbare lezingen, technische workshops, studiereizen in binnen- en buitenland, enz. die specifiek ontwikkeld zijn om te beantwoorden aan de behoeften van de kunstenaars. Het HISK biedt een veilige haven voor experiment en onderzoek binnen een kleine en flexibele structuur.
 
Na twee jaar ontvangt de kunstenaar het certificaat ‘Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten’. Sinds 1997 zijn 269 kunstenaars vanuit 45 verschillende landen aan het HISK afgestudeerd. Het grootste deel daarvan bouwt een succesvolle loopbaan uit in de internationale kunstwereld.
Het HISK wordt gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap - Ministerie van Onderwijs en voor de huisvesting gesteund door de Stad Gent.
 
12:30 - 14:00
Informele lunch, aangeboden door HISK. In aanwezigheid van de kunstenaars.
14:00 - 16:00
Rondleiding door curator Daniella Géo.
 
Reserveer vóór 01.04.2020: info@vriendensmak.be.