Performance concert: ‘Poortenbos 2’

Eric Sleichim 1985 © Dirk Pauwels
i
Eric Sleichim 1985 © Dirk Pauwels
Eric Sleichim 1985 © Dirk Pauwels
i
Eric Sleichim 1985 © Dirk Pauwels

In het kader van het 20-jarig bestaan van S.M.A.K. en de tentoonstelling ‘De Collectie (1) | Highlights for a Future’ organiseren de Vrienden v/h S.M.A.K. tal van activiteiten. BL!NDMAN speelt dertig jaar na de première een hedendaagse versie van ‘Poortenbos’.

Dertig jaar na ‘Poortenbos’, de eerste grote compositie die Eric Sleichim voor saxofoonkwartet schreef in opdracht van Jan Hoet, creëren Eric Sleichim en BL!NDMAN [sax] ‘Poortenbos 2’; een nieuwe suite voor saxofoonkwartet en een automatische DECAP-accordeon. ‘Poortenbos 2’ wordt een muzikaal labyrint, waarbij de individuele saxofoons dankzij elektronica met zichzelf in dialoog treden, om finaal Bob te ontdekken; een door magie bewogen accordeon, met zijn snelademende blaasbalg, percussieve knoppen en ratelend klavier. Samen spelen ze de apotheose van deze suite.
 
Het is een project in samenwerking met het S.M.A.K.. Het concert zal plaatsvinden in de tentoonstelling '20 jaar S.M.A.K.. De Collectie (1) | Highlights for a Future'. Het eerste ‘Poortenbos’ werd gecreëerd en gecomponeerd, op basis van de architectuur van de ruimtes van het Museum voor Schone Kunsten in Gent. 
 
BL!NDMAN [sax]
BL!NDMAN werd in 1988 opgericht door saxofonist en componist Eric Sleichim. Sinds 2008 deelt het saxofoonkwartet 20 jaar podiumervaring met de jonge kwartetten BL!NDMAN [drums], BL!NDMAN [strings] en BL!NDMAN [hybrid] waardoor een kruisbestuiving tussen 2 generaties en vier kwartetten mogelijk wordt gemaakt. Eric Sleichim en BL!NDMAN verwierven internationale faam met hun multidisciplinaire benadering. Van bij de start kregen ze opdrachten vanuit de theater- en danswereld, ontwikkelden multimediale voorstellingen en voorzagen verschillende stille films van live muziek. 
 
Dit event wordt aangeboden door de Vrienden v/h S.M.A.K..
Reservatie: info@vriendensmak.be, tot 01.05.2019.