Performance ‘written like Buren’ | buren (Melissa Mabesoone & Oshin Albrecht)

i
'written like Buren', performance Buren Collective

Georganiseerd door de YOUNGfriends van de Vrienden, in en rond het werk 'Le décor et son double' van Daniel Buren in MSK. 

written like Buren, a performance by buren (Melissa Mabesoone & Oshin Albrecht)

buren is de naam waaronder Melissa en Oshin werken. Geschreven met kleine 'b' is het voor hen naast een naam ook een werkwoord. Ze inspireerden zich op büren, een werkwoord dat Heidegger in één van de essays in de bundel 'Wonen, Bouwen, Denken' aanhaalt en dat gelieerd is aan het zijn op een plaats. Dat zijn op een plaats staat nooit 'los' van een plaats. Telkens als je ergens bent, bouw je. Eénzelfde plaats is nooit écht dezelfde bij meermaals bezoek. De neerslag van de praktijk van het 'buren' van Melissa en Oshin vindt o.a. plaats in de brieven 'Dearly Dialogues'. Deze briefwisseling startte als een uitwisseling tussen New York en Bekegem, voorbije zomer en wordt nu verdergezet in 'written like Buren'.

buren ontmoet Buren in het replica van zijn décor dat bij Herbert Foundation staat opgesteld. Gekleed in rood en wit gestreepte jurken van de performance ‘Rumours of Rooms’ betreedt buren 'le décor et son double' in MSK. Ze beschrijven hun omgeving en hun aanwezigheid erin, de kamers als decors die hen omringen. Deze plekken worden reëel in de taal, opgesteld in de brieven.

 

De performance gaat door tijdens het feestweekend 'HAPPENING: 20 jaar S.M.A.K.', op zaterdag 18 Mei.

16:00 - 18:00, Museum Schone Kunsten

S.M.A.K. bestaat dit jaar 20 Jaar en viert haar verjaardag in het weekend van 18 Mei - 19 Mei.

Naar aanleiding van haar twintigste verjaardag nodigt S.M.A.K. kunstenaars, muzikanten, dichters, dansers, schrijvers, verenigingen,… uit om tussen te komen in het museum van vandaag en voorstellen te formuleren voor het museum van morgen. Over het weekend heen ontplooit zich een ongewoon programma. Doorlopend maar zonder echte logica volgen directe, korte, langdurige, stille en luide interventies elkaar op. Hoe sterk ze van elkaar ook kunnen verschillen, toch verliest geen enkele ooit het museum en haar collectie uit het oog. S.M.A.K. voorziet een uitgebreid activiteitenpakket voor kinderen. opvang voor de allerkleinsten, eten en drank.