Trip in Gent - atelier

i
Honoré d'O, De Handdoek, 2020
Nikolay Karabynovich
i
Nikolay Karabynovich
12:40
Vertrek aan S.M.A.K., voor fietsers.

13:00 - 14:00
Bezoek aan de tentoonstelling van Honoré d’O in de Sint-Jacobskerk, in aanwezigheid van de kunstenaar.
  • Beeldend kunstenaar Honoré d’O werd uitgenodigd om deze zomer een tentoonstelling te maken in de Sint-Jacobskerk in Gent. Een actuele expo, aangepast aan de Corona-tijd. Met de tentoonstelling ‘De Handdoek’ toont de hedendaagse kunstenaar Honoré d’O* hoe belangrijk en noodzakelijk de immaterialiteit van kunst is in deze actuele tijd. Naar aanleiding van het Van Eyck-jaar nam d’O de ‘Annunciatie’ op het achterpaneel van het ‘Lam Gods’ als vertrekpunt. Daarbij focuste hij op de handdoek, die symbool staat voor zorgzaamheid, hygiëne, voorbereiding en zuivering. Het concept van steun, een van de rode draden binnen het oeuvre van de kunstenaar, integreert zich feilloos in de architectuur van de kerk, niet alleen door de vergeestelijking van materie zichtbaar te maken, maar ook via stokken en steunmannetjes die letterlijk ondersteuning geven. Op zondag 31 mei 2020 opende Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van S.M.A.K., de tentoonstelling zonder publiek op het spreekgestoelte van de kerk. 

14:15 - 14:45
Bezoek aan galerie Barbé-Urbain, in aanwezigheid van de kunstenaar.
  • Adelheid De Witte | ‘There are Fireworks at 11pm’

15:00 - 15:30
Bezoek aan 019.

RESERVOIR | Agnieszka Kurant, Andrea Carlson & Rozalinda Borcila, Bert Villa, Emi Kodama, Helmut Smits, Jessica Warboys, Kåre Frang, Leon De Bruijne, Lois Weinberger, Manoela Medeiros, Mathew Kneebone, Maximilian Schubert, Nicolas Deshayes, Nina Canell, Olga D’haene, Olivier Goethals, Sharon Van Overmeiren, Paul Barsch & Tilman Hornig, Tom Van Hee, Tom Volkaert & Zoro Feigl

16:00 - 16:30
Bezoek aan galerij Tatjana Pieters, in aanwezigheid van de kunstenaars.
  • Hans Vandekerckhove | Voltaire's Advice
  • Birde Vanheerswynghels | Front Room

17:00 - 18:00
Bezoek aan het atelier van Nikolay Karabinovych, in HISK.

Nikolay Karabinovych (°1988, Odesa, Oekraïne) woont en werkt in Gent en in Kiev. De kunstenaar werkt in verschillende media, waaronder video, geluid, tekst en performance. In 2020 en 2018 ontving hij de eerste PinchukArtCentre Special Prize. Vanaf 2019 studeert hij aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent. In 2017 was Karabinovych assistent-curator van de 5de Biënnale van Odessa.

18:05
Terug aan S.M.A.K.

Prijs: 5 euro | gratis (<31 jaar)  
Reservatie tot 20.09.2020: info@vriendensmak.be.
Door de huidige voorzorgsmaatregelen mogen wij max.10 personen laten deelnemen. Voor de snelle beslissers!
 
De leden dragen allemaal een neusmondmasker, tijdens de bezoeken, en respecteren de afstandsregel. Wij schenken een masker van de Vrienden, aan elke deelnemer.

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.