Trip naar Rotterdam

Witte de With, foto: Bob Goedewaagen
i
Witte de With, foto: Bob Goedewaagen
Tomas Rajlich
i
Tomas Rajlich
i
'Condatis', 2003, Tomas Rajlich
Gelatin
i
Gelatin
Ron Mueck, A Girl, 2006, © Ron Mueck. Foto: Jeff J Mitchell/Getty Images, Scottish National Gallery of Modern Art
i
Ron Mueck, A Girl, 2006, © Ron Mueck. Foto: Jeff J Mitchell/Getty Images, Scottish National Gallery of Modern Art
Duane Hanson, Two Workers, 1993, Stiftung Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland
i
Duane Hanson, Two Workers, 1993, Stiftung Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland

Witte de With - Boymans van Beuningen - Kunsthal

08:30                    
Vertrek aan het S.M.A.K.
09:10                    
Opstap | leden - wonende in regio Antwerpen, aan parking Hotel Crowne Plaza
 
11:00 – 12:00
Bezoek Witte De With met een tentoonstelling gecureerd door de nieuwe directeur Sofía Hernández Chong Cuy.
Meer info volgt, per nieuwsbrief.
 
12:00 – 14:00
Vrije lunch in de buurt van Witte de With.
 
14:00 – 16:00
Bezoek Boymans van Beuningen
  • Het museum toont het werk van de Tsjechisch-Nederlandse kunstenaar Tomas Rajlich (°1940, Jankow). De tentoonstelling biedt een onbekende ervaring van licht, ruimte en kleur. Aan de hand van een aantal grote monumentale schilderijen, die hij in langdurig bruikleen gaf aan het museum, laat Rajlich opnieuw nadenken over wat verstaan wordt onder schilderkunst. De schilderkunst is begin jaren zeventig doodverklaard. Het is de kunstenaar Tomas Rajlich die zich hier tegen verzet en de schilderkunst weet te doen herleven. Hij doet dit door het schilderen zelf als onderwerp te nemen. In 1975 behoort Rajlich tot één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de fundamentele schilderkunst: een verzamelnaam voor werken waarin idee en materiaal samen vallen. Rajlich beschouwt zichzelf nog steeds als een fundamentele schilder, en tot op de dag van vandaag blijft hij zich als zodanig onophoudelijk ontwikkelen.
  • In de zomer van 2018 neemt het Weense kunstenaarscollectief Gelatin de grote Bodonzalen van Museum Boijmans Van Beuningen over. Tobias Urban, Wolfgang Gantner, Florian Reither en Ali Jank staan bekend om het creëren van sensationele situaties waarin mensen een interactie met elkaar aan gaan. Een menselijke verjaardagstaart, een 50 meter lang speelgoedkonijn in de bergen van Italië en een lift waarin techniek vervangen is door menskracht. Met hun optredens en installaties proberen ze een prikkeling van de zintuigen aan te moedigen en de dagelijkse routine te doorbreken.
16:15 – 17:30
Bezoek Kunsthal
  • Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini. Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal voor het eerst in Nederland een toonaangevend overzicht van de ontwikkeling van vijftig jaar hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd. 
19:20
Afstap | leden - wonende in regio Antwerpen, aan parking Hotel Crowne Plaza
 
20:00
Terug aan het S.M.A.K.
 
Prijs (toegang musea + 2 gidsbeurten + bus): €70.00 | YOUNGfriends €40.00
Reserveer spoedig uw plaats: info@vriendensmak.be

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.