Ledenuitstap naar Wassenaar / Den Haag > wordt uitgesteld

Louise Bourgeois
i
Louise Bourgeois
Louise Bourgeois in Museum Voorlinden
i
Louise Bourgeois in Museum Voorlinden
Anselm Kiefer in Voorlinden
i
Anselm Kiefer in Voorlinden
Louise Bourgeois in Museum Voorlinden
i
Louise Bourgeois in Museum Voorlinden
Museum Voorlinden, Wassenaar, foto: Pietro Savorelli
i
Museum Voorlinden, Wassenaar, foto: Pietro Savorelli
Tuinontwerp door Piet Oudolf. Museum Voorlinden, Wassenaar
i
Tuinontwerp door Piet Oudolf. Museum Voorlinden, Wassenaar
Mirthe Kluck
i
Mirthe Kluck
Springtime, Jeroen Eisinga, 2010
i
Springtime, Jeroen Eisinga, 2010

Met rondleiding in museum Voorlinden en bezoeken aan de ateliers van Mirthe Kluck en Jeroen Eisinga

08:00
Vertrek aan S.M.A.K.
 
09:00
Opstap leden Antwerpse aan Crowne Plaza hotel
 
11:00 - 11:30
Koffiepauze
 
11:30 – 13:00
Rondleiding in Museum Voorlinden
Voorlinden presenteert Louise Bourgeois: To Unravel a Torment, een zes decennia overspannende overzichtstentoonstelling met veertig sleutelwerken uit de Glenstonecollectie, The Easton Foundation en museum Voorlinden. Het is bijna dertig jaar geleden dat de kunst van Louise Bourgeois op zo’n grote schaal in Nederland te zien was.
Louise Bourgeois (1911, FR-Parijs - 2010, US-NY) was een radicaal figuur die haar eigen weg bewandelde met scherpzinnigheid, intelligentie en lef – zo nu en dan zelfs tegen de gangbare smaak en ideeën in. Tegenwoordig wordt ze gezien als een icoon van de late twintigste-eeuwse kunst, die persoonlijke verhalen en psychologische inzichten combineerde met buitengewone artistieke vernieuwingen.

Voorlinden presenteert Anselm Kiefer (°1945, DE-Donaueschingen), een van de belangrijkste kunstenaars van onze tijd. Zijn werken zijn te zien in de tuinzaal van het museum. Met zijn eigenzinnige beeldtaal en gelaagde verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur heeft Kiefer in vier decennia een oeuvre van grootse proporties opgebouwd. Voorlinden toont vijf iconische werken uit eigen collectie, met Kiefers typerende visuele complexiteit en rijkdom aan materialen als uitgangspunt. 

13:00 – 14:30
Lunch
 
14:30 – 15:30
Wandeling door tuinen van Piet Oudolf, rond museum Voorlinden
De bossen, duinweide en duingebieden zijn vrij toegankelijk voor wandelingen op de paden. We ontdekken de rijke natuur op Voorlinden. Een onverhard pad loopt door het bos en de duinen en komt uiteindelijk weer terug bij het museum. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien. Oudolf legde de tuin van Voorlinden aan volgens een weloverwogen ontwerp, dat duidelijk verwijst naar de klassieke tuinarchitectuur. Op diverse plekken wordt de kleurrijke bloemenzee omkaderd door gazonpaden of met gras begroeide verhogingen, waardoor het vrije spel van coulissen in de tuin wordt versterkt. De tuinen zijn zowel van buitenaf als van binnenuit te bewonderen – een aangenaam samenspel tussen kunst, architectuur en natuur.
Oudolf is een bekende representant van The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en de seizoenen de belangrijkste inspiratiebronnen vormen. Oudolf is onder meer bekend geworden met zijn ontwerp voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. De afgelopen jaren ontving hij diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn werk. Piet Oudolf (1944) is een Nederlandse landschapsarchitect. Zijn tuinen en parken zijn internationaal bekend. Hij woont en werkt in het Gelderse Hummelo.
 
16:00 – 17:00
Atelier | Mirthe Kluck
 
17:00 - 18:00
Atelier | Jeroen Eisinga
 
21:00
Terug aan S.M.A.K.
 
Prijs (bus + toegang/gids Voorlinden): €51.50 | €31,50 (-31 jr)
Reservatie: info@vriendensmak.be.