Vriendenbezoek aan HISK - Open Studios

i
Luca Vanello's studio in HISK, foto: Diego Lama, 2020
HISK
i
HISK

Exclusief ledenbezoek.

Het HISK, het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, biedt een postgraduaatopleiding in de beeldende kunst en biedt jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gedurende twee jaar een eigen werkplek en pedagogische begeleiding.

De nadruk in het HISK ligt op individuele praktijk en nauw contact met een groep vooraanstaande gastdocenten - kunstenaars, curatoren, critici en wetenschappers. Het unieke concept van het HISK, gebaseerd op de diversiteit van artistieke praktijken en posities, geeft de kunstenaars alle gelegenheid voor kritisch onderzoek binnen een bredere esthetische, sociale en culturele context. De kracht van het HISK ligt in het unieke kruisbestuivingsmodel van gastlezingen, studiobezoeken, tentoonstellingen, Open Studios, seminars, masterclasses, openbare lezingen, technische workshops, studiereizen in binnen- en buitenland, enz. die specifiek ontwikkeld zijn om te beantwoorden aan de behoeften van de kunstenaars. Het HISK biedt een veilige haven voor experiment en onderzoek binnen een kleine en flexibele structuur. Na twee jaar ontvangt de kunstenaar het certificaat ‘Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten’. Sinds 1997 zijn 283 kunstenaars vanuit 47 verschillende landen aan het HISK afgestudeerd. Het grootste deel daarvan bouwt een succesvolle loopbaan uit in de internationale kunstwereld.

HISK-curator Daniella Géo wil onze leden graag uitnodigen voor een bezoek aan de Open Studios, tijdens de openingsdagen. Het bezoek zal voor een kleine groep leden zijn, na inschrijving via info@vriendensmak.be. De groep zal in 2 worden gesplitst om de ateliers vrij te kunnen bezoeken, met respect voor de nodige afstand. De kunstenaars zullen aanwezig zijn en kunnen onze leden te woord staan, bij vragen.

De deelnemers zijn verplicht een mondmasker te dragen tijdens het bezoek.

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.