Inkijk in atelier | Meggy Rustamova

atelier, foto: Meggy Rustamova
i
atelier, foto: Meggy Rustamova
atelier, foto: Meggy Rustamova
i
atelier, foto: Meggy Rustamova
atelier, foto: Meggy Rustamova
i
atelier, foto: Meggy Rustamova
editie Meggy Rustamova | 1000 km in Vogelvlucht — 621.371 miles at Bird’s Eye View, 2020
i
editie Meggy Rustamova | 1000 km in Vogelvlucht — 621.371 miles at Bird’s Eye View, 2020

Brussel, België

Meggy Rustamova (°1985, Tbilisi, Georgië) ontwikkelt een interdisciplinair oeuvre met foto’s, video’s, installaties en performances met een diepe poëtische ondertoon. Haar oeuvre ontwikkelt zich de laatste jaren steeds internationaler met diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland. De kunstenaar woont en werkt in Brussel en Sint-Niklaas.

Vrienden v/h S.M.A.K. tonen binnenkort werk van de kunstenaar in de Vereniging (in S.M.A.K.). De tentoonstelling opent 18 September 2020. 
S.M.A.K. heeft ondertussen 3 werken van Meggy in de collectie.

Bekijk alvast Meggy's website: www.meggyrustamova.com U kan de kunstenaar ook volgen op instagram. 

"Mijn atelier bevindt zich in het kloppend hart van Brussel. Vanop de vijfde verdieping van mijn ateliergebouw heb je een totaalzicht op de stadhuistoren van de Grote Markt, het justitiepaleis, de voetgangerszone, de Beurs en de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. In het recente verleden heb ik ateliers in New York, Wenen en Berlijn gehad, dankzij een residentie of een tentoonstelling, maar Brussel blijft de basis. Het horen van diverse talen, de gezellige chaos die er heerst, maakt dat afstappen in het centraal station fijn, maar op het einde van de dag kan ik ook enorm genieten door te vertrekken naar een rustige plek. Ik woon in Vlaanderen en pendel met de trein naar mijn atelier, met dit woon-werkverkeer vind ik een balans tussen enerzijds het persoonlijk leven en anderzijds mijn artistieke praktijk. Ik ontvang graag bezoek in mijn atelier en vind het enorm inspirerend om met mensen te praten. Als iemand op atelierbezoek komt, toon ik graag de kunstwerken waar ik op dat ogenblik aan het werken ben of de meest recente ontwikkelingen. Ik ben momenteel aan mijn allereerste kunstenaarsboek aan het werken, dus de muren hangen vol met pagina's uit het boek en de kunstwerken die ik bij de Vrienden v/h S.M.A.K. zal tonen vanaf september 2020." - Meggy Rustamova

Vrienden v/h S.M.A.K. geven, samen met Posture Editions, een editie uit met de kunstenaar.
Meggy maakte de editie naar aanleiding van de uitgave van haar eerste boek 'Horizon' bij Posture Editions, dat zal worden voorgesteld tijdens de opening van de tentoonstelling in De Vereniging.

Bij aankoop van de editie, ontvangt u een door de kunstenaar gesigneerd exemplaar. 

Meggy Rustamova | 1000 km in Vogelvlucht — 621.371 miles at Bird’s Eye View, 2020
15 + 2
40 x 56 cm, inkjet print op fotopapier, ingelijst met museumglas

Prijs: €900,00 | €800,00 (leden)
Reserveer uw exemplaar: info@vriendensmak.be.