without even leaving, we are already no longer there

1.Dec.11
25.Feb.12
Lightbox 1 Low Res

S.M.A.K. brengt de eerste museale solopresentatie van de in Syrië geboren en in België wonende kunstenaar Mekhitar Garabedian (1977, Aleppo).

De tentoonstelling brengt divers werk van de laatste vijf jaar, verschillende nieuwe producties en een eerste blik op Garabedians ‘bibliotheek’. Binnen zijn oeuvre bevraagt Garabedian de positie van het individu en de ontwikkeling van diens identiteit in een door migraties gevormde samenleving. Met zeer verscheiden media onderzoekt hij hoe de breuk die migratie veroorzaakt het heden blijft bepalen en hoe taal de positie en psyche van de migrant vorm geeft. Net zoals Garabedians persoonlijke geschiedenis gelaagd is, vertoont ook zijn werk veelvuldige referenties naar literatuur, muziek, filosofie en beeldende kunst.

Mekhitar Garabedian is sinds 2009 verbonden aan de Hogeschool Gent, departement KASK, waar hij zijn doctoraat in de kunsten afrondt. Publicatie Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie ‘Mekhitar Garabedian. Something About Today’, met bijdragen van Marie-Aude Baronian, Jorge Luis Borges, Svetlana Boym, Thomas Caron, Mekhitar Garabedian en Philippe Van Cauteren.

Meer informatie

Expogids Download de expogids

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by