Citadelic @ S.M.A.K. | Bobo Stenson solo + Antiduo feat. Eric Thielemans & Marek Patrman

14.Jan.16
Citadelic

Op donderdag 14 januari 2016 verwelkomen we Citadelic opnieuw in S.M.A.K. Deze keer met een exclusief solo concert van de legendarisch Bobo Stenson + Antiduo feat. Eric Thielemans & Marek Patrman.  

BOBO STENSON SOLO

Hierbij hebben we ook nog een Belgische première van de legendarische Bobo Stenson die deze keer solo speelt. Hij begon zijn carrière bij het label ECM in 1971 met het album Sart van Jan Garbarek, en bracht er vervolgens zijn eigen album uit Underwear met zijn eigen trio. In 1973 richtte hij samen met Jan Garbarek het Garbarek-Stenson Quartet op, dat werd al snel een van de meest invloedrijke ensembles werd van de Europese Jazz. Verscheidene van hun albums behoren ondertussen tot de grote klassiekers. Het jaar 1988 markeerde het begin van zijn jarenlange samenwerking met de Amerikaanse saxofonist Charles Lloyd tot in 1997. Tijdens deze periode maakte hij ook deel uit van de groepen van de Poolse trompettist Tomasz Stanko. Momenteel leidt hij zijn eigen trio (met bassist Anders Jormin en drummer Jon Fält), dat vaak met de legendarische trio's van Bill Evans en Keith Jarrett vergeleken wordt. Het solo concert is toch vrij exclusief want het is de eerste keer dat hij hier solo speelt. Wist je dat Bobo Stenson thuis zijn vingers en technieken oefent met muziek van Johann Sebastian Bach, terwijl hij zijn improvisaties bewaart voor de repetities en optredens? Het is een voorbeeld van de brede waaier aan interesses en invloeden die in de muziek van deze ondertussen wereldbekende jazzmuzikant verweven zit.

ANTIDUO (SEPPE GEBRUERS/ERIK VERMEULEN) + ERIC THIELEMANS/ MAREK PATRMAN

Antiduo, een piano duo met Seppe Gebruers en Erik Vermeulen, bracht in 2014 met veel succes hun debuut album uit op el NEGOCITO Records.
Beide zijn tijdgenoten met leeftijdsverschil die vooral ideeën en inspiratie putten uit een vorige eeuw van eclectiek maar ook ver daarbuiten. Beide waren al op jonge leeftijd improvisators die al snel in alle richtingen obsessief op zoek gingen naar bruikbare elementen om hun muziek vorm te geven.

Erik Vermeulen en Seppe Gebruers zijn twee eigenzinnige persoonlijkheden die binnen eenzelfde verhaal in een dialoog verwikkeld zijn maar tegelijkertijd verschillende lagen (of verhaallijnen) opbouwen. Soms lijkt het een clash van twee temperamenten, maar even vaak lijkt er maar één iemand aan het woord.

Dit pad zetten ze voort met een uitbreiding van twee zeer eigenzinnige drummers/ percussionisten, Eric Thielemans (van oa Lidlboj, Jozef Dumoulin trio, Erik Vermeulen trio, Ben Sluis, EARR, Snare is a Bell, Marshall Allen, Chantal Acda,…) en Marek Patrman ( Erik Vermeulen Trio, Free Desmyter 4tet, Ben Sluis,…). Dit concert wordt een première en opname van dit nieuwe project in het S.M.A.K.

Praktisch

  • Donderdag 14 januari om 20:00
  • In het S.M.A.K.-café
  • Inkom: VVK €13 - kassa €15 - student €4
  • Reservatie: info@citadelic.be
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by