Werken bij S.M.A.K.

Wil je spontaan solliciteren, een stage lopen of vrijwilliger worden in S.M.A.K.? Of deel je liever je passie voor actuele kunst met de bezoeker? 

Vacature

Administratief productie-assistent (m/v/x)

Spontaan solliciteren

Je kan steeds spontaan solliciteren door je motivatiebrief en curriculum te sturen naar Evy Vanparys. We nemen jouw gegevens op in de databank en houden je de komende drie maanden op de hoogte van onze vacatures.

Stage lopen in S.M.A.K.

Interesse in een stage bij S.M.A.K.? Elk academiejaar opnieuw begeleiden wij enkele studenten via een stagecontract.

Wij geven de voorkeur aan stages die gedurende minimum drie maanden lopen. Wil je graag stage lopen in S.M.A.K. dan bezorg je ons naast je stage – aanvraag een motivatiebrief met daarin ook enkele van de specifieke interessegebieden waarrond de stage zich zou afspelen. Vergeet ook niet te vermelden in het kader van welke opleiding je stage zal volgen.

Stuur je aanvraag naar Evy Vanparys, we zorgen ervoor dat je aanvraag bij de juiste dienst terecht komt. De verantwoordelijke van die dienst zal je dan zo snel mogelijk contacteren.

Gids in S.M.A.K.

S.M.A.K. is continu op zoek naar gidsen die vaak beschikbaar zijn om groepen in tentoonstellingen en collectiepresentaties te begeleiden. De verwerking van actuele beeldsignalen houden we in S.M.A.K. graag zo breed mogelijk. In plaats van dingen ‘ter sprake te brengen’ proberen we elke bezoeker ‘tot spreken te brengen’. Op een zorgzame manier proberen we stijve conventies te doorbreken en de blik van jong en oud te verruimen. 

Je hebt een passie voor actuele beeldende kunst en T.A.A.L. en gaat graag in debat over kunst en samenleving met tentoonstellingsbezoekers. Je bent een ervaren gids of groepsbegeleider. Je bent meerdere dagen per week en/of in het weekend beschikbaar om rondleidingen te geven én dit voor diverse doelgroepen. Je bent een goede verteller maar een nog betere luisteraar en je kan je vinden in de vaak gedurfde thema’s die S.M.A.K. brengt.

Dan kan S.M.A.K. jou een aantrekkelijk honorarium en een inspirerende werkplek bieden. Je ontmoet er kunstenaars, curatoren en museummedewerkers en krijgt ondersteuning in de vorm van duiding bij de tentoonstellingen, catalogi en dergelijke. Geef zeker ook aan wanneer je een affiniteit hebt met ons ‘S.M.A.K. Beweegt’ – programma.

Laat jouw beroep of agenda een continu engagement in S.M.A.K. niet toe, maar pik je graag in op onze grotere tentoonstellingen en publiekstrekkers, dan ben je ook zeer welkom!

Herken je jezelf in dit profiel? En kan je aan de slag als zelfstandige of interim? Stuur dan een motivatiebrief + cv naar Filip Van De Velde waarin je motiveert waarom je over actuele kunst wil gidsen, waarom je dat graag in S.M.A.K. wil doen, welke relevante ervaring je meedraagt en waarom jij niet mag ontbreken in onze gidsenpool.

Map of S.M.A.K.

Locatie

Jan Hoetplein 1, 9000 Gent
9000 Gent
Belgium

T +32 (0)9 323 60 01
E info@smak.be