Giovanni Carmine over het werk van Christoph Büchel

17.Maa.19
Artist talk

Christoph Büchels deelname aan TRACK (2012) vormde een prelude op zijn solotentoonstelling From the Collection | Verlust der Mitte (2017) waarvoor de kunstenaar een overweldigende installatie bouwde die het Belgisch Koninkrijk, zijn koloniaal verleden en post-koloniale heden onder de loepe nam.

Christoph Büchel produceert politiek gedreven video’s, interventies en levensgrote installaties. Hij vertaalt globale kwesties zoals sociale ongelijkheid, politieke onrechtvaardigheid, burgerlijke hypocrisie en religieus conservatisme in haarscherpe projecten. Zijn doortastende aanpak leidt soms tot het verdwijnen van de kernfunctie van musea – het tentoonstellen – in het voordeel van de realisatie van een andere, werkelijk opererende eenheid. Zijn projecten verzachten of verhelpen niet maar stellen pertinente vragen.

Giovanni Carmine is sinds 2007 directeur van de Kunst Halle Sankt Gallen. In 2011 was hij artistiek coördinator ILLUMInations, de 54ste Internationale Kunsttentoonstelling - La Biennale di Venezia en in 2013 was hij de curator van het Zwitsere paviljoen. Hij organiseerde reeds verschillende projecten met Christoph Büchel, met wie hij ook de publicaties PSYOP Post 9/11 Leaflets en CEAU uitgaf. Zijn lezing verdiept zich in de praktijk en de positie van Christoph Büchel als kunstenaar.

Praktisch:

  • Zondag 17 maart 2019 om 14:00.
  • Voertaal: Engels
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by