John Knight spreekt met Frederik Leen in KASK

22.Maa.17
Knightportrait

Naar aanleiding van de tentoonstelling in Cc Strombeek en S.M.A.K. gaat John Knight in dialoog met Frederik Leen  (Departementshoofd Moderne Kunst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel).

Sinds 2013 werken Cultuurcentrum Strombeek en S.M.A.K. Gent samen aan het gemeenschappelijk tentoonstellingsprogramma Museumcultuur Strombeek/Gent. Bohemian Grove is een project in dit kader van de Amerikaanse kunstenaar John Knight (1945, woont in Los Angeles, werkt in situ) in Cc Strombeek. Het project ontleent zijn naam aan een werk dat Knight oorspronkelijk creëerde voor Galerie Neu in Berlijn en dat in situ werd getoond in de projectruimte MD72 in 2013. Een gewijzigde versie was ook te zien in Barbara Gladstone Gallery in New York in 2014. Tegelijk is in S.M.A.K. Gent Treize à la douzaine te zien, een werk oorspronkelijk gemaakt voor het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) in 1991.

De lezing wordt georganiseerd door KASK, School of Arts Gent in samenwerking met S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent en Museumcultuur Strombeek/Gent.

Verdere info vind je hier.

Praktisch

  • Op woensdag 22 maart 2017 om 19:00.
  • Cirque anatomisch auditorium (KASK, School of Arts Gent).
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent.
  • De voertaal is Engels.
  • Inkom is gratis.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by