Koen Brams | Het dynamisch Vlaamse kunstenlandschap tussen 1956 en 1960 op de televisie

3.Feb.19
Geirlandt011

Koen Brams toont een selectie van televisiefilmpjes die in de tentoonstelling Geloof in Uw Tijd worden getoond. 

Aan de hand van filmpjes die door de Vlaamse openbare omroep werden uitgezonden tussen 1956 en 1960 worden het ontstaan en de artistieke programma's van diverse kunstverenigingen in Vlaanderen toegelicht. Aan bod komen: Taptoe (Brussel), Raaklijn (Brugge), Celbeton (Dendermonde), G 58 (Hessenhuis, Antwerpen) en de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (Gent). De filmpjes worden ingeleid en becommentarieerd door Koen Brams, Rosanne Claes, Michel Dewilde, Phyllis Dierick en Yirka De Brucker. De filmpjes maken deel uit van de tentoonstelling Geloof in Uw Tijd.

Op basis van archiefonderzoek en interviews met getuigen belicht de tentoonstelling Geloof in Uw Tijd de stichting van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (V.M.H.K).

De tentoonstelling focust eerst op het intellectuele en artistieke parcours dat Karel Geirlandt aflegde en er wordt ingegaan op de rol van de Vereniging en Karel Geirlandt bij de ontwikkeling van het artistieke landschap in België in de periode tussen 1957 en 1960. Onderzoeker Koen Brams bracht alles in kaart tussen die periode, samen met de onderzoekers van The Mobile and Temporary Studio for Research and Production.

Praktisch

  • Zondag 3 februari 2019 om 14:00.
  • Toegang: museumticket + 4 euro | gratis voor de Vrienden v/h S.M.A.K.
  • Reserveren kan via reservation@smak.be.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by