Opening tentoonstellingen ‘The House of Opportunity’ en ‘Etude’ in Menen

Michaël Borremans, The House of Opportunity, 2003–2005, mixed media op hout, Foto: Dirk Pauwels
i
Michaël Borremans, The House of Opportunity, 2003–2005, mixed media op hout, Foto: Dirk Pauwels

Bastion 10, S.M.A.K. en Cultuurcentrum De Steiger nodigen je van harte uit op de opening van 'The House Of Opportunity'
een Extra Muros collectietentoonstelling van S.M.A.K.

S.M.A.K. slaat dit najaar de vleugels uit: vanaf 12.Sept.2020 tonen we een stuk uit onze collectie in het cultuurcentrum en stadsmuseum van Menen.

The House Of Opportunity
Collectietentoonstelling S.M.A.K.
In de tentoonstelling ‘The House of Opportunity’ krijg je werk te zien van vormt een selectie uit de collectie van het S.M.A.K., en bevraagt of interpreteert het idee van ‘grens’ in de volle, brede betekenis van het woord. Niet enkel geografisch maar ook bijvoorbeeld psychologisch, politiek, etnografisch, seksueel, enzovoorts. Met werk van Allora&Calzadilla, David Bade, Michaël Borremans, stanley brouwn, Christo, Michel François, Bernard Frize, Hamish Fulton, Meschac Gaba, Mekhitar Garabedian, Joseph Grigely, Juan Muñoz, Oksana Pasaiko, Peter Phillips, Ante Timmermans, Koen van den Broek, Jan Vercruysse, Angel Vergara, Lois Weinberger, Lawrence Weiner,… Curatoren: Iris Paschalidis en Thibaut Verhoeven. Curatoren: Iris Paschalidis en Thibaut Verhoeven

Cultuurcentrum en Stadsmuseum Menen
12/09-1/11/2020

Etude
In situ gecreëerd werk in parktuin

Tegelijkertijd start het residentieproject ETUDE in de parktuin om de hoek, dat tevens een hommage is aan de overleden kunstenaar Philippe Van Snick. Bart Lodewijks, Henk Delabie, Leyla Aydoslu, Rein Dufait, Nadia Gerroui en Koba De Meutter creëren in situ werk. Curator: Philippe Van Cauteren. 
Curator: Philippe Van Cauteren

Tuin Oude Leielaan 5, Menen
12/09-27/09

OPENING
Op vrijdag 11 september vanaf 18:00 op het plein voor Cultuurcentrum De Steiger (Waalvest 1, Menen). Bij regen is een binnenlocatie voorzien.Alle geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd.
Reserveren voor de opening is noodzakelijk via deze link

Programma:

  • Verwelkoming door Griet Vanryckegem, schepen van cultuur Stad Menen.
  • Toelichting bij het project door initiatiefnemer Ghislain Verstraete (Bastion 10) en Philippe Van Cauteren (directeur S.M.A.K.).
  • Rondleidingen op de drie locaties.
  • Openluchtbar met DJ. 


 

in categorie: Extra Muros