Rondleiding met kunstenaar Henri Jacobs

17.Jan.16
Henrijacobs

S.M.A.K. heeft kunstenaar Henri Jacobs gevraagd om een persoonlijke rondleiding te geven. Hij is een van de 53 kunstenaars in de tentoonstelling Drawing I The Bottom Line

Tekenaar Henri Jacobs is jouw gastheer en neemt je mee door de zalen. Hij neemt zijn eigen werk als vertrekpunt voor een inhoudelijke tocht door de tentoonstelling. Samen met hem ontdek en ontrafel je de tekeningen in de tentoonstelling. Hij legt de nadruk op de bijzondere kwaliteit van het tekenen als vehikel van verhalen.

Henri Jacobs: “Kunstenaars grijpen elke mogelijkheid aan om effect te creëren en zij gebruiken hun eigen medium om curieuze verhalen te vertellen, die ontsnappen aan de taal”.


De tekeningen van Henri Jacobs (1957, Zandoerle) in de tentoonstelling komen zeer methodisch tot stand. Dagelijks tekent Jacobs verder aan zijn serie Journal Drawings. In deze verzameling tekeningen wordt de beeldtaal van de modernistische kunst omgewerkt tot een eigen universum van repetitieve patronen en caleidoscopische vervormingen.

Met de medewerking van de Nederlandse ambassade.

Praktisch

  • zondag 17 januari 2016 om 15:00 aan de balie
  • prijs: 9 euro (toegang tentoonstelling) + 5 euro
  • aantal deelnemers: max 10
  • inschrijven via leen@smak.be
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by