Te gast: Amarant | Begrepen? Een (inter)actieve verkenning van actuele kunst

19.Aug.19 tot 20.Aug.19
ANCA 178 2017

Ben je een (beginnend) kunstliefhebber die geïnteresseerd is in actuele kunst en daar graag meer over wil weten? In deze interactieve cursus leer je op een toegankelijke manier omgaan met de kunst van onze tijd.

Het begint met bewust en aandachtig kijken. Wat zie je allemaal? Wat vertelt het kunstwerk jou? Je krijgt ook inzicht in het maakproces. Met welke materialen en technieken is het kunstwerk tot stand gekomen en wat valt je daarbij op?

Met behulp van gerichte vragen en gevarieerde opdrachten exploreer je het kunstwerk op een creatieve manier, samen met Angelica Overwater*. Van vorm naar inhoud. Wat bedoelt de kunstenaar met zijn werk? Welk effect heeft het werk op jou?

Je oefent met tools waarmee je later zelf aan de slag kunt gaan tijdens een museum- of galeriebezoek.

Het werk van verschillende (inter)nationaal bekende beeldende kunstenaars komt in de cursus aan bod. Een aantal hiervan is ook vertegenwoordigd op de collectietentoonstelling die momenteel in het S.M.A.K. loopt.

Praktische informatie:

* Angelica Overwater studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en verzorgt als freelancer workshops/cursussen en lezingen op het gebied van kunst en cultuur. Zij gebruikt een interactieve methode voor het analyseren van kunst, waarbij ze aandacht besteedt aan de tijdsgeest en waarbij relevante links worden gelegd met andere kunstdisciplines.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by