Vacature: Financieel consulent

20231006 SMAK Opening c Martin Corlazzoli

Kom jij onze ploeg versterken met jouw expertise?

In het AGB (autonoom gemeentebedrijf) Kunsten en Design, bundelen het MSK, het Design Museum Gent en het S.M.A.K. de krachten. Met een innoverende blik op de toekomst koesteren ze kunstcollecties voor de Gentenaars.

Functie-inhoud

Als financieel consulent binnen het S.M.A.K. breng je jouw expertise naar voren om de medewerkers en diensten van het museum te ondersteunen in de financiële administratie van de organisatie. Je werkt zelfstandig binnen het zakelijk team en zorgt ervoor dat financiële processen efficiënt en doeltreffend verlopen.

Verantwoordelijkheden:

  • Beheer van financiële transacties: Jij bent de spil in het opstellen van bestelbonnen, verwerken van inkomende facturen en zorgen voor uitgaande facturatie, waardoor de financiële stromen van het S.M.A.K. vlot verlopen.
  • Debiteurenbeheer en kasbeheer: Met oog voor detail volg je openstaande vorderingen op, verzamel je VISA-uitreksels en beheer je het kasgeld van het museum, waarbij je de financiële gezondheid bewaakt.
  • Interne facturatie en budgetondersteuning: Je verzorgt nauwkeurig de interne facturatie voor diverse diensten binnen het S.M.A.K. en ondersteunt teams bij het opvolgen van hun budgetten, waardoor alle financiële aspecten in balans blijven.
  • Ondersteuning bij contractuele taken: Van het opstellen van M-besluiten tot het ondersteunen bij de opmaak van contractuele documenten, je bent de schakel die ervoor zorgt dat alle administratieve en financiële processen vlot verlopen.
  • BTW-beheer en voorraadcontrole: Als aanspreekpunt voor BTW-vraagstukken en verantwoordelijke voor het voorraadbeheer van de shop, waarborg je de naleving van regels en de correcte prijszetting, terwijl je de winkelvoorraden beheert.

Herken je jezelf in dit profiel?

  • Grondige kennis van boekhouding: Je begrijpt het algemene rekeningstelsel en hebt ervaring met boekhoudkundige processen.
  • Gebruik van financiële software: Je werkt vlot met moderne softwaretoepassingen zoals SAP, SRM, en Excel, en je bent bereid om je vaardigheden verder te ontwikkelen.
  • Effectieve communicatie: Je onderhoudt productieve werkrelaties en communiceert helder met klanten, leveranciers en collega's, zowel in het Nederlands als in het Engels en Frans.
  • Verantwoordelijk en stressbestendig: Je neemt verantwoordelijkheid voor je taken, legt prioriteiten vast en blijft kalm onder druk, terwijl je altijd kunt rekenen op ondersteuning van je team en experts binnen het departement.

Je werkplek bevindt zich op Jan Hoetplein 1, Gent.

Voor mee vragen over de functie-inhoud kan je terecht bij Pieter Van der Gheynst, zakelijk coördinator SMAK:

0477 75 22 11 of Pieter.Vandergheynst@stad.gent

26.Maa.24
Word Vriend van S.M.A.K.
made by