Parallel met de tentoonstelling' The Bottom Line' in S.M.A.K. stelt 'A line is a line is a line' actuele vormen van tekenkunst in het daglicht in CC Strombeek. Jong talent vindt zijn plaats naar gevestigde namen.
De tentoonstelling A line is a line is a line is geen “compendium”, noch is er sprake van een overkoepelend thema of van een tijd- of plaats - of mediumspecifieke benadering. De tekenkunst werd in deze tentoonstelling eerder opgevat als een “state of mind”: het is vooral de directe, wendbare manier van werken en idea-production is die de tekenkunst een geliefkoosd medium voor kunstenaars maakt. Werken uit de collectie van het S.M.A.K. worden gekoppeld aan bruiklenen uit verschillende privécollecties en enkele nieuwe producties.
In de tentoonstelling wordt de tekenkunst in een breed perspectief geplaatst, rekening houdend met zowel met het werk van een aantal historische figuren die vandaag nog steeds beroeren als met werk van kunstenaars die in “onze” verwarrend-globale, interessante tijd op zoek zijn zich uit te drukken omtrent datgene wat zich aandient zowel op persoonlijk vlak als daarbuiten. Uniek zijn de tekeningen Letters from Baghdad van de Iraakse kunstenaar Salam Atta Sabri waarmee de Belgische kunstenaar Jan Van Imschoot in dialoog treedt alsook de 54-delige reeks November (2008), gecreëerd door de manipulatie van inkt op sterk absorberend papier, van Gerhard Richter die voor het eerst te zien zal zijn in België. Deze werken werden gecreëerd door de manipulatie van inkt op sterk absorberend papier.
Lijst van kunstenaars (o.v.): Mario Airo, Francis Alÿs, Joseph Beuys, Marinus Boezem, Kasper Bosmans, Marcel Broodthaers, Jacques Charlier, Anne Teresa De Keersmaeker, Peter Downsbrough, Humane Groene Boontjes, Bart Lodewijks, Gwendolyn Lootens, Meret Oppenheim, Blinky Palermo, Royden Rabinowitch, Gerhard Richter, Salam Atta Sabri, Walter Swennen, Jan Van Imschoot, Philippe Van Snick, Lore Vanelslande, Georges Vantongerloo, Hans Verhaegen, Andy Warhol.
Museumcultuur Strombeek/ Gent
Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.