Gentenaars: ontdek topwerken en verborgen parels uit onze collectie gratis tijdens de Gentse Feesten

24.Jul.19 tot 28.Jul.19
Home NL

Even het feestgedruis moe? Kom dan zeker langs om onze grote collectietentoonstelling 'Highlights for a Future, De Collectie (1)' te bezoeken. 

S.M.A.K. presenteert in de tentoonstelling iconische werken van Francis Bacon, Berlinde De Bruyckere en Panamarenko in S.M.A.K. en bij de overburen van het MSK. Daarnaast ontdek je ongeziene parels die je versteld doen staan door hun uniek karakter.

Via onze verschillende routes word je uitgenodigd, geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar verhaallijnen tussen de verschillende kunstwerken. Zo brengt de route 'Iedereen kunstenaar' je naar op het eerste gezicht eenvoudige werken, maar hoe meer je erover te weten komt, hoe boeiender ze worden. Bij de route 'pigment' verken je de schilderkunst in S.M.A.K. maar verwacht je niet aan een klassiek schilderij. Kortom, je beleeft de collectie van S.M.A.K. in al haar facetten, zodat dat je gegarandeerd met boeiende verhalen naar huis gaat. Daarna verdwijnen de werken onherroepelijk terug in het depot.

We zijn ook elke weekdag aanwezig in de Sint-Niklaaskerk tussen 14:00 en 16:30, daar organiseren we een (gratis) familieworkshop met glitters, kleur en licht.

Praktische informatie:

  • Tussen 19 en 28 juli 2019 bezoek je S.M.A.K. gratis als Gentenaar op vertoon van je identiteitskaart aan de kassa.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by