NICC x 25

7.Dec.23 tot 28.Dec.23
NICC Final V2 X25 socials fb event

“NICC x 25” is een meerlagig evenement ter ere van het zilveren jubileum van NICC, dat kunstenaars ondersteunt. Van 7 tot 28 december ontdek je in Zaal 1 een gevarieerd programma met performances, screenings, debatten, een tentoonstelling en de presentatie van een nieuwe publicatie.

NICC presenteert voor haar zilveren jubileum 'NICC x 25', een meerlagig evenement dat zal plaatsvinden in Zaal 1 van S.M.A.K. van 7 tot 28 december. Dit evenement markeert een mijlpaal voor de artist-run organisatie, die zich sinds 1998 inzet voor individuele kunstenaars.

'NICC x 25' weerspiegelt een moment in tijd, waarin archief en aspiratie samenkomen. Verwacht een gevarieerd programma met performances, screenings, debatten, een tentoonstelling en de presentatie van een nieuwe publicatie.

De tentoonstelling – en het bijhorend publiek programma met lezingen en performance – is samengesteld door Younes Baba-Ali, Céline Mathieu en Kasper De Vos op basis van de inzendingen van de open call. Deelnemende kunstenaars zijn Timo Bonneure & Nienke Baeckelandt, Guillaume Bijl, buren, Cel Crabeels, Katinka de Jonge, Ayrton Eblé, Sacha Eckes, Romane Iskaria, William Ludwig Lutgens, Michal Luft, Léa Mayer, Monali Meher, Lieven Segers, T.I.C., Leendert Van Accoleyen, Thé van Bergen, Pieter Van den Bosch, Kristof Van Gestel, Various Artists, Zeger Vetters.

NICC?

In de afgelopen jaren heeft NICC initiatieven zoals Extra City en Studio Start (nu bekend als Morpho) helpen oprichten, de ontwikkeling van het atelierbeleid in Antwerpen bevorderd, sociale zekerheid voor kunstenaars mede mogelijk gemaakt, modeldocumenten verspreid ter ondersteuning van kunstenaars, en de noodzaak van adequate financiering voor de beeldende kunsten benadrukt, alles met als ultieme doel de sociaaleconomische positie van beeldend kunstenaars te verbeteren.

Praktische informatie
  • Van 7.tot 28.Dec.23 tijdens de openingsuren van het museum
  • Opening op 7.Dec.23 om 18:00
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by