Opening: het ABC van Subbacultcha

5.Mei.22
ABC subbacultcha

Subbacultcha nodigde zijn community uit om een collectieve encyclopedie van het afgelopen jaar te maken, met beelden en verhalen uit hun wereld. Het resultaat wordt vertaald naar een toonmoment in Zaal 1 van donderdag 5 mei tot donderdag 2 juni.

Subbacultcha nodigde hun leden uit om via het ABC een collectieve encyclopedie van de afgelopen 12 maanden te maken. Ze delen een glimp van die wereld in Zaal 1. De meest dierbare visuele voorstellingen en de verhalen erachter komen aan bod. Elk werk is de uitbeelding van een zelfgekozen concept, gemaakt door eigen ogen en handen. Door informatie, ideeën en verschillende perspectieven te delen, vormen ze een uitgebreide visuele encyclopedie.

Een belangrijk aandachtspunt voor deze presentatie is toegankelijkheid. Om aan dit project deel te nemen, hoef je geen formele kunstopleiding te hebben gevolgd, nooit hebben tentoongesteld of zelfs nooit een fysiek kunstwerk hebben gemaakt. Ze laten alle creatieve personen deelnemen met om het even welk beeld en trekken zo de museumruimte open.

In een poging om mensen met creatieve interesses nog meer kansen te bieden, gingen ze een samenwerking aan met S.M.A.K. en TAJO. Die laatste organisatie is ervan overtuigd dat alleen wie kansen krijgt, ze ook kan grijpen en ze biedt jonge mensen toekomstperspectief. De winst van de publicatie gaat naar TAJO.

Reflecteer op Subbacultcha's encyclopedische ervaring, waarin iedereen met een beeld, kunstwerk, pen of idee samenkwam om hun kijk op het afgelopen jaar te delen.

Neem deze visuele encyclopedie mee naar huis! Koop de publicatie The ABC of Subbacultcha in de S.M.A.K. bookshop!Deelnemers ontvangen een publicatie op de openingsavond op 5 mei. Tijdens het slotevenement op 02 juni is het ook mogelijk om je print mee naar huis te nemen!

Campagneteksten en gedicht van Dlisah Lapidus
Campagnebeelden door Lars Boelaerts & Jonas Mergan
Publicatie en presentatie ontwerp door Emma Raymaekers
Projectmanagement door Maria Magdalena de Cort, Astrid Stubbe & Dlisah Lapidus
Concept door Kasper-Jan Raeman & Herlinde Raeman
In samenwerking met S.M.A.K. & zwartopwit - duurzaam drukwerk

Praktische informatie
  • Donderdag 5 mei 2022, 18:00.
  • Tijdens Late Donderdag.
  • Toegang is gratis.
  • Wil je ook het museum bezoeken? Boek je ticket hier.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by