[Performance] Duto Hardono

22.Okt.17
Duto Hardono Biennale Jogja XII

In het kader van EUROPALIA INDONESIA worden er tal van performances georganiseerd tijdens Performance Klub. Duto Hardono creëert een muzikale compositie op zondag.

[Performance] Variation & Improvisation for In Harmonia Progressio (2017) – 22.10.2017 – 12:00
In Harmonia Progressio maakt deel uit van de reeks muziek- en klankcomposities Variation & Improvisation die Duto Hardono startte in 2016. De reeks vertrekt van klankherhalingen, loops en de menselijke stem. Bij de performance in S.M.A.K. vocaliseren zangers de woorden In, Harmonia en Progressio tot een minimale muzikale compositie. Al zingend luisteren ze naar elkaar, ageren en reageren ze, net zoals dit gebeurt bij de meest elementaire vorm van menselijke communicatie. In de ruimte van het museum krijgt de geïmproviseerde compositie verder vorm. In samenwerking met koor Vox Mago.

Duto Hardono (°1985, Jakarta) woont en werkt in Bandung. Hij is een pedagoog en kunstenaar met een grote fascinatie voor klank en geluid. Met geluid onderzoekt hij de relaties en conflicten tussen mens en tijd. Hardono gebruikt geluid als materie, idee, als tekst met specifieke kenmerken en als mogelijkheid voor een esthetische ervaring. Voor hem is het in eerste instantie een abstract materiaal dat in dialoog treedt met de concrete omgeving. Geluid creëren of componeren is een eclectisch proces waarbij de omgeving en de context de schaduw vormen van de oorspronkelijke klank. In zijn werk refereert Duto Hardono aan de populaire cultuur, de conceptuele kunst en alternatieve bewegingen. Niet zelden voegt hij er een vleug ironie of zwarte humor aan toe.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by