Tekenacademie Marcel Broodthaers *VOLZET*

28.Jan.16
Tekenacademie fb afbeelding

Op donderdag 28 januari 2016 organiseert S.M.A.K. samen met Maria Gilissen, weduwe van de kunstenaar, de derde editie van de ‘Tekenacademie Marcel Broodthaers’: een hommage aan de artistieke vrijheid in de vorm van een open forum voor tekenen naar levend model.

Gasten uit de wereld van dans, poëzie, muziek en beeldende kunst zullen poseren in de inkomhal van het museum, die tijdelijk een academie wordt.

2016 is een jubileumjaar. Marcel Broodthaers werd op 28 januari 1924 geboren en overleed op 28 januari 1976. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van zijn overlijden luidt de ‘Tekenacademie’ de komst in van het ‘Broodthaerskabinet’ in S.M.A.K. Dit krijgt vanaf eind april permanent zijn plaats in het museum. Marcel Broodthaers wordt bij deze de enige kunstenaar van wie er in S.M.A.K. altijd werk uit de museumcollectie zal te zien zijn. In 2016 reizen ook enkele werken van Broodthaers uit de S.M.A.K.-collectie mee met de uitgebreide retrospectieve rond de kunstenaar naar New York en Madrid.

PRAKTISCH *VOLZET*

Ben je student van een kunstschool, leerling van een academie beeldende kunst of schep je gewoon plezier in het tekenen, dan kan je op donderdag 28 januari 2016 gratis deelnemen aan de Tekenacademie van Marcel Broodthaers.

  • Donderdag 28 januari van 18:30 tot 20:30
  • In de inkomhal van S.M.A.K.
  • Deelname is gratis
  • Maximum 100 deelnemers
  • S.M.A.K. voorziet stoelen, een aantal tafeltjes en schildersezels. Tekenmateriaal breng je zelf mee.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by