Trip in Gent met atelierbezoek - Dries Boutsen

25.Mei.24
20230924 131646


13:00 – 14:30

Rondleiding in S.M.A.K.:

'Uit de Collectie: Together – Collaborative Art Practices' daagt de mythe van de solitaire kunstenaar uit en onderzoekt de unieke dynamiek van collectieve creativiteit en hoe deze de artistieke productie beïnvloedt.

Naar aanleiding van zijn tienjarig overlijden wordt Jan Hoet (1936-2014), oprichter van het museum, herdacht in een bijzondere tentoonstelling: 'Uit de Collectie - Private Passion Public Duty: Jan Hoet & Matthys-Colle in dialoog'

14:30 – 15:00

Koffiepauze

15:30 – 16:00

Bezoek aan Tatjana Pieters gallery.

16:15 – 17:15

Atelierbezoek | Dries Boutsen
De artistieke praktijk van Dries Boutsen (°1993, Hasselt) omvat voornamelijk collages en installaties. Boutsen creëert zijn collages met papier en restmateriaal uit het dagelijks leven, dat hij verzamelt. Zelfs oudere werken kunnen dienen als componenten voor nieuwe creaties. Hij laat met opzet de gebruikssporen zien en verwijst daarmee zowel naar zichzelf als naar de vorige eigenaars van de materialen. De kunstenaar werkt gedurende meerdere jaren aan zijn collages, waardoor hun uiterlijke vorm vaak verandert. Ze hebben daarom ook geen strikte oriëntatie. Niet de kunstenaar maar de curator bepaalt de uiteindelijke manier waarop Boutsens collages worden geïnstalleerd. Gaandeweg evolueerden de tactiele collages naar driedimensionale objecten, vervaardigd uit robuuste materialen, zoals hout en metaal. Ook voor deze sculpturen bestaat geen specifieke presentatierichting. De geschiedenis van de gebruikte materialen en het maakproces wordt geëvoceerd door de patina, die bijvoorbeeld ontstaat door oxidatie.


De trip doen de meeste leden met de fiets, maar er kan uiteraard ook met de wagen worden gereden. Het atelier ligt op een 20-tal min. fietsen van S.M.A.K.


Prijs deelname: 10 euro. Actieve leden kunnen alvast inschrijven: info@vriendensmak.be. Annuleringen, vanaf 3 weken vóór datum, worden niet terugbetaald.foto: werk van Dries Boutsen in S.M.A.K.-collectie, Zonder titel, 2019-2020, mixed media, h. 163 cm x b. 227 cm x d. 11,5 cm, 2021 bruikleen Collectie Vlaamse Gemeenschap

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by