Volgt de gids?

De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow wordt aandacht besteed aan de rol van de gids. 

Wat is een gids? Wat maakt iemand geschikt om anderen inzichten te geven?

In gesprek over de werking en bijdrage van gidsen binnen musea en hun impact op onze samenleving. Hoe veranderde deze in de afgelopen 20 jaar? Vergelijkingen tussen 1999 en 2019 vanuit de gids en zijn visie. Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt een paar sprekers die mee kunnen vertellen over dit onderwerp.

Praktische info

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows
De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. De talkshows starten om 16:00. Met uitzondering van de talkshow ‘Prison Drawings’ tijdens de nocturne van donderdag 6 juni om 20:00.

  • 24 april 2019 - Psychische kwetsbaarheid
  • 22 mei 2019 - Onderwijs
  • 29 mei 2019 - Jongerenwerking
  • 6 juni 2019 - Prison Drawings - uitzonderlijk om 20:00
  • 19 juni 2019 - Vluchtelingen
  • 18 september 2019 - Dementie DEMO MEMO

in categorie: S.M.A.K. Beweegt