Vooruit: Anouk Kruithof || MDD Talks #1: Welke wereld na de pandemie?

tot 7.Maa.21
Vooruit

De pandemie geeft ook aanleiding tot creativiteit en inventiviteit bij ons en andere cultuurhuizen. Hier delen we graag mooie initiatieven.

In Vooruit: Anouk Kruithof - 'Universal Tongue'

Op 27 januari 2021 opent Vooruit de deuren als 'museum'. ‘Universal Tongue’ is een project van beeldend kunstenaar Anouk Kruithof. Ze verzamelde meer dan 8800 dansvideo's op YouTube en Instagram, in samenwerking met een team van vijftig onderzoekers die over de hele wereld verspreid waren. Elke onderzoeker ontving een symbolische vergoeding van één euro per geleverde video. Ze schreven ook telkens een korte tekst over de dansstijlen die voorkwamen in de door hen geselecteerde video's. De totale lengte van het gevonden videomateriaal was maar liefst 250 uur.

  • In Vooruit
  • Van 27 januari 2021 tot 7 maart 2021.
  • Alle info vind je hier.

In MDD Talks: Luc Keppens en Prof. dr. Marc Noppen

Luc Keppens en Prof. dr. Marc Noppen gaan in gesprek naar aanleiding van Keppens’ boek 'Vaccins in voorbereiding: Welke wereld na de pandemie?'. Met de publicatie als vertrekpunt zoomt het gesprek uit naar de impact op cultuur en thema’s van verandering, aanpassing en adaptatie van de post-covid wereld. Ann Overbergh, directeur van Kunstenpunt, zal het gesprek modereren.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by