Shadowlife | Documentaire over jongeren tijdens de workshop (2017 - 2018)

Shadowlife | foto: Kurt Stockman
i
Shadowlife | foto: Kurt Stockman
Shadowlife | foto: Kurt Stockman
i
Shadowlife | foto: Kurt Stockman

In het najaar van 2017 en tijdens het lichtefestival in 2018 sloegen de leerlingen van het Centrum Leren en Werken (CLW Gent) en het Secundair Kunstinstituut (SKI) de handen in elkaar voor het project Shadowlife. Bekijk hier de documentaire. 

Het leven kent vele schaduwkanten, die werden door de leerlingen onderzocht en in beeld gebracht. De monumentale lichtinstallatie kon je bewonderen tijdens het lichtfestival. De oude techniek schimmenspel werd gecombineerd met digitale fotografie, sclupturen en projectie.

Belangrijk voor dit project is dat de leerlingen zoveel mogelijk zelf doen, zowel creatief als praktisch: ze volgden een workshop van drie volle dagen en werkten soms tussendoor ook verder aan het project. Ze bouwen zelf de steigers op en af, richten de installatie zelf in en staan zelfs ook deels in voor de catering.

Shadowlife is een samenwerking tussen het SKI, CLW en S.M.A.K. en wordt ondersteund door ENGIE.

S.M.A.K. realiseert samen met het Centrum Leren Werken, Gent (CLW) en ENGIE multimediale workshoptrajecten voor jongeren met een hobbelig schoolparcours in het S.M.A.K. Beweegt programma. De projecten dagen jongeren uit om artistiek te reageren op de in het museum getoonde werken. De reguliere bezoeker ontdekt hierdoor hun talent. 

in categorie: S.M.A.K. BeweegtJongeren