Les Brasseurs at Liège: TRUST

19.Sep.18
17.Nov.18
Morrens Trust WEB

Les Brasseurs in Luik toont nieuwe werken uit de collectie van S.M.A.K.

De tentoonstelling TRUST is een eerste samenwerking tussen het kunstencentrum Les Brasseurs (Luik) en het S.M.A.K. (Gent). De tentoonstelling toont een selectie kunstwerken uit de collectie van het S.M.A.K. die de afgelopen jaren aangekocht of geschonken werden. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan het werk van Peter Morrens dat een paar jaar geleden is verworven. Bijna alle werken worden voor het eerst in Les Brasseurs aan het publiek gepresenteerd.

Na de tentoonstelling ‘Ungenau’ (Geel, 2015) wordt met de tentoonstelling TRUST voor de tweede keer een bijzondere selectie kunstwerken op een andere locatie gepresenteerd. De tentoonstelling kan gelezen worden als een commentaar op de wereld waarin we leven, de kunstwerken kunnen we politiek of geëngageerd noemen want zij verhouden zich tot de maatschappij. De kunstgeschiedenis is voor elke participerende kunstenaar een elastisch fundament van waaruit een beeldende taal werd ontwikkeld die verankert zit in het geglobaliseerde ‘nu’. TRUST raakt voorzichtig de (kunst)wereld aan. Het is een tentoonstelling samengesteld zoals je aantekeningen in potlood maakt in een boek. Het is een tentoonstelling die een ‘étude’ is, en een prompt antwoord biedt op een wereld in verandering.

De titel TRUST is niet toevallig gekozen. Dit bijna ouderwets aandoende woord zegt iets over de samenwerking en de intentie tussen Les Brasseurs en het S.M.A.K.. Maar tegelijkertijd zegt het eveneens iets over hoe we ons ten overstaan van de kunstenaar kunnen verhouden. Les Brasseurs en S.M.A.K. delen een vertrouwen in de kunstenaar en de bijdrage die de kunstenaar met zijn werk kan leveren aan een maatschappelijk debat.

In de loop van de tentoonstelling vinden twee ronde tafelgesprekken plaats. Een eerste ronde tafel gesprek vindt plaat op zaterdag 29 september om 17:00. Het thema van de avond wordt ‘politique-s artistique-es / politique-s culturelle-s’. Directeurs van verschillende kunstencentra en spelers uit de wereld van de hedendaagse kunst uit Vlaanderen en Wallonië gaan met elkaar in gesprek.

TRUST toont werk van de volgende kunstenaars :

Shikh Sabbir Alam, Sven Augustijnen, Johanna Billing, Charbel-joseph H. Boutros, Ricardo Brey, N. Dash, Denicolai & Provoost, Ann Veronica Janssens, Joris Ghekiere, Jef Geys, Robert Gober, Guillaume Leblon, Chaim van Luit, Peter Morrens, Bruce Nauman, Henrik Olesen, Sarah Ortmeyer, Wilfredo Prieto, Kurt Ryslavy, Michael E. Smith, Javier Téllez, Dirk Vander Eecken, Sine Van Menxel, Tamara Van San en Lois Weinberger.

Praktisch

  • Opening op 15 september om 18:00.
  • Les Brasseurs, rue du Pont, 26/28, 4000 Liège.
  • Bezoek de expo van 20 september tot en met 17 november 2018, van donderdag tot zondag telkens van 14:00 tot 18:00.
  • Binnen deze context worden op 29 september en 17 november 2018 gespreksavonden georganiseerd.

TRUST is de eerste samenwerking tussen kunstencentrum Les Brasseurs en S.M.A.K.

Meer informatie : www.lesbrasseurs.org

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by