The Photographic I - Other Pictures

7.Okt.17
21.Jan.18
Web photographic

The Photographic I - Other Pictures is een groepstentoonstelling die peilt naar de actuele betekenis van fotografie.

The Photographic I – Other Pictures is het eerste deel van een tweeluik verspreid over twee jaar. De tentoonstelling omvat nieuw en bestaand werk van een 20-tal internationale kunstenaars en fotografen van de jaren ’60 tot vandaag.

De selectie geeft blijk van een levendige interesse in de kracht van het stille beeld als middel om de wereld te onderzoeken. Ze concentreert zich op onbestemde beelden met een open vizier, die door hun gelaagdheid om een trage lezing vragen.

Ooit formuleerde John Szarkowski het bekende onderscheid tussen foto’s die functioneren als een raam op de wereld en foto’s die de intentie van hun maker weerspiegelen. Other Pictures toont aan dat fotografische beelden beide functies tegelijk waarmaken: ze richten zich op de wereld én benaderen hun onderwerp steevast subjectief en zintuiglijk.

Fotografische beelden tonen niet alleen onze leefwereld maar zijn er ook essentiële bouwstenen van. Nieuwe manieren om beelden te produceren en te verspreiden, en technologische innovatie op burgerlijk en militair vlak, doen het medium telkens weer in nieuwe richtingen evolueren en sijpelen ook de actuele artistieke praktijk binnen. Hoe fotografen en kunstenaars met deze recente mogelijkheden en uitdagingen omgaan, is een van de aandachtspunten van deze tentoonstelling.

The Photographic I – Other Pictures toont werk van onder meer de volgende kunstenaars en fotografen: Lewis Baltz, Tina Barney, Mohamed Bourouissa, Moyra Davey, Marc De Blieck, Sara Deraedt, Patrick Faigenbaum, Peter Fraser, Alair Gomes, Jitka Hanzlová, Roni Horn, Stephanie Kiwitt, Aglaia Konrad, Jochen Lempert, Zoe Leonard, Jean-Luc Moulène, Zanele Muholi, Jean-Luc Mylayne, Trevor Paglen, Doug Rickard, Torbjørn Rødland, Michael Schmidt, Arne Schmitt, Allan Sekula, Ahlam Shibli, Malick Sidibé, Dayanita Singh, Wolfgang Tillmans, Marc Trivier en Tobias Zielony. In de context van de tentoonstelling tonen we ook twee films van de Duitse filmmaker en kunstenaar Harun Farocki.

In dit kader publiceert Roma Publications Amsterdam een tentoonstellingsmagazine. De tentoonstelling werd gecureerd door Martin Germann samen met Tanja Boon en Steven Humblet

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by