UnDEAD

22.Jun.12
1.Sep.12
Geyskens5

De tentoonstelling UnDEAD verzamelt een selectie uit het figuratieve en abstracte oeuvre van schilder Vincent Geyskens (°1972, Lier). 

Volgens Geyskens gedraagt de schilderkunst zich binnen de hedendaagse kunst als een ‘undead’, een rusteloze zombie uit het verleden die zijn aanwezigheid niet kan verantwoorden. Hijzelf blijft daarom de absolute autonomie, het materiële en het lichamelijke plezier van de schilderkunst bevragen.

De zeven zalen op de bovenverdieping van S.M.A.K. bevatten werken die losweg zijn geclusterd rond terugkerende thema’s uit Geyskens’ schilderkunst van de laatste vijftien jaar. Aanvullend selecteerde Geyskens een aantal hedendaagse kunstwerken uit de S.M.A.K.-collectie die voor hem een relevante link hebben met verschillende aspecten uit zijn eigen praktijk. De ideologische strijd tussen figuratieve en abstracte schilderkunst, zoals die in de vorige eeuw is gevoerd, is volgens Geyskens volkomen achterhaald. Wie vandaag schildert, weet dat hij alleen is. Schilderen is een particuliere manier van denken. Het is een praktijk waarin gedachten zich materialiseren, en of dat nu op een figuratieve of abstracte manier gebeurt, is onbelangrijk. Geyskens’ interesse gaat uit naar de lichamelijkheid en materialiteit van het schilderij, zowel in zijn figuratieve als in zijn abstracte werken. Publicatie In het kader van de tentoonstelling UnDEAD verschijnt een catalogus die op 1 september wordt voorgesteld in S.M.A.K.

Expogids Download de expogids

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by