ART GHENT (a total performance)

tot 2.Mei.21
Ben Benaouisse

ART GHENT is een winkel voor kunstenaars die curator-kunstenaar Ben Benaouisse begin 2021 opstartte in een leegstaand interimkantoor in de Brabantdam in Gent. Tijdens de maand april resideert hij met dit veelzijdige beeldendekunstproject ook in S.M.A.K.

ART GHENT verenigt ‘Economie’ met ‘Nieuwe Poëzie’ als mogelijk antwoord op de bijzondere omstandigheden waarin kunstenaars en de maatschappij zich vandaag bevinden. Praktisch vertaalt zich dit in de ontwikkeling van commerciële en artistieke activiteiten, zoals de organisatie van tentoonstellingen, de verkoop van kunstwerken, de bespreking van portfolio’s en de ontwikkeling van experimentele projecten en samenwerkingsverbanden.

In tegenstelling tot commerciële galeries neemt Ben Benaouisse geen percentage op de verkoop van kunstwerken. Kunstenaars gaan met ART GHENT enkel een persoonlijk engagement aan dat wordt geafficheerd en toegelicht op de publieke ‘interimmuur’. Naast aan- en verkoop zijn ruilovereenkomsten mogelijk. Ook kunnen kunstenaars hun werk schenken, waarna de winst integraal gaat naar ART GHENT. Op deze manier bouwt de winkel een reserve uit, waarmee zijn activiteiten worden voortgezet en de ‘total performance’ verder vorm krijgt.

Praktische informatie
  • Het is verplicht om een ticket te reserveren via onze online tickets.
  • De openingsuren zijn dezelfde als S.M.A.K.: van dinsdag tot vrijdag tussen 9:30 en 17:30, in het weekend en tijdens de vakantie tussen 10:00 tot 18:00.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by