Biënnale van België in de Floraliënhal

21.Jun.19 tot 30.Jun.19
Biennale

Op vrijdag 21 juni opent de derde editie van de Biënnale van België in de Floraliënhal in Gent. De tentoonstelling verenigt zeven kunstenaarscollectieven en meer dan honderd kunstenaars uit Wallonië en Vlaanderen in de Floraliëhal. 

In tijden van polarisatie is de vereniging van verschillende creatieve gemeenschappen relevanter dan ooit. De Biënnale van België is daarom een poging om de verschillende kunstenaarsinitatieven uit heel België bij elkaar te brengen en een tegenhanger te zijn van de commerciële kunstbeurzen en biënnales. In de grote industriële hal worden geen natiestaten of galleries vertegenwoordigd door grote stercuratoren en kunstenaars, maar krijgen zeven bottom-up kunstenaarsinitiatieven uit heel België de ruimte om (grote) installatiewerken te tonen. Zo brengt De Biënnale van België de hedendaagse esthetiek van de ondergrondse kunstscene van België naar het grote publiek. Samen met 019 (Gent), Nadar (Gent), La Superette (Luik), Diesel Project Space (Luik), In De Ruimte (Gent), Forbidden City (Antwerpen) en Social Harmony (Gent), toont de Biënnale artistieke activiteiten die buiten de norm vallen in een ruimte die ver af staat van de conventionele white cube.

De Biënnale van België is een initiatief van In De Ruimte. Dit kunstencentrum gelegen aan de Fransevaart 28 in Ledeberg, organiseert al meer dan vijf jaar tentoonstellingen, manifestaties, concerten en lezingen in samenwerking met opkomende en gevestigde kunstenaars. Na twee kleinschalige edities in 2015 en 2017, zijn er dit jaar voor het eerst andere collectieven gevraagd om mee te denken over de selectie van de werken.

Praktische informatie:

  • De vernissage vindt plaats op vrijdag 21 juni 2019 van 16:00 tot 23:00.
  • Van 22 juni tot 30 juni 2019 is de tentoonstelling elke dag te bezichtigen van 13:00 tot 18:00.
  • Tickets: 10 euro (vernissage ticket) / 7 euro (weekday ticket / reductietarief, -26, 60+, personen met een handicap).
  • Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars = > Facebookevent.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by