BL!NDMAN presenteert Poortenbos 2

12.Mei.19
Blindman

30 jaar na Poortenbos, de eerste grote compositie die Eric Sleichim voor saxofoonkwartet schreef in opdracht van Jan Hoet, creëren Eric Sleichim en BL!NDMAN [sax] Poortenbos 2: een nieuwe suite voor saxofoonkwartet en een automatisch DECAP-accordeon.

Tijdens de tentoonstelling 'De Collectie (1) | Highlights of a Future' maakt BL!NDMAN gebruik van de concrete ruimte waarin de voorstelling plaats vindt, waardoor elk hoekje en kantje van het gebouw een potentieel podium wordt.

Vijf saxofonisten (sopraan­, alt­, tenor­, baritonsax en tubax) zijn verspreid over het gebouw en gaan, elk op een andere manier, in dialoog met hun eigen elektro­nische schaduw. Ze worden geconfronteerd met delays van hun eigen klanken of voeren een gesprek met samples. De tenorsax bootst na verloop de elektronische klanken na die hij zelf genereerde: het origineel wordt de schaduw van de schaduw. De tubax lijkt zichzelf dan weer voorbij te lopen door de snelle opeenstapeling van klanken, terwijl de baritonsax door middel van orgelpedalen enkele vooraf opgenomen klanken kan oproepen.

Praktisch

  • Zondag 12 mei 2019 om 16:00 in de museumzalen.
  • Toegang: prijs museumticket.

Credits:
eric sleichim > artistieke leiding en compositie

BL!NDMAN [sax]
koen maas > sopraan saxofoon en elektronica
pieter pellens > sopraan en alt saxofoon en elektronica
piet rebel > tenor saxofoon en elektronica
raf minten > bariton saxofoon en elektronica
eric sleichim > tubax, elektronica en automatisch Decap accordeon

in coproductie met
SMAK Gent en TRANSIT Festival voor nieuwe muziek en Festival van Vlaanderen Kortrijk

in samenwerking met
Decap Orgels

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by