Boekvoorstelling Elke Andreas Boon | On Hope, Etc. *UITGESTELD

2.Jun.24
On Hope etc.

Gelijktijdig met het muziekalbum 'The Broken Heart of Mati Le Dee' brengt de kunstenaar het boek: On Hope, Etc. uit. Het neemt je mee door Boons multidisciplinaire werk van 2002 tot heden.

On Hope, Etc. bevat bijdragen van Philippe Van Cauteren, Dieter Roelstraete, Dirk Steenhaut, Sophie Kaplan, Pierre Muyle en Tanguy Eeckhout.

Zowel het album als het boek getuigen van een persoonlijk en eigenzinnig oeuvre met een krachtige, onmiddellijke actualiteit zoals S.M.A.K. directeur Philippe Van Cauteren het beschrijft: Het werk van Boon bevraagt zonder omwegen thema’s die universeel zijn. Vragen naar gender, identiteit, eenzaamheid, religie en de eventuele vervlechting van dit alles liggen op de werktafel. Het oeuvre is niet gebonden aan één medium en is volledig verweven met de kunstenaar, privaat en openbaar kent geen opdeling, beeldend, performance en muzikaal oeuvre zijn één parcours, één geheel. Ongeacht het gehanteerde medium, zoekt Boon steeds naar een fundamentele dubbelheid, een onderstroom. Een soort weerspannige breekbaarheid die tot reflectie en communicatie uitnodigt en universele, existentiële thema’s hanteert: het bevragen van de onderhuidse machtsstructuren in religie, gender, leeftijd en andere economische systemen. Het oeuvre ent zich vrij direct op de kunsttraditie om vervolgens, door kleine ingrepen, alles te hertekenen en een nieuwe context te scheppen.

In samenwerking met Pieter-Jan De Waele.

Praktische info
  • De boekvoorstelling is UITGESTELD, hou deze pagina in de gaten voor verdere info.
  • Op zondag 2.Jun.2024
  • Om 11:00
  • In S.M.A.K.
  • Reserveer via reservation@smak.be
Rosary (edition)

U kan het boek steunen met een aankoop van de editie ‘The Rosary’ via deze link.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by