Boekvoorstelling 'Meer dan Muze' - De Kunstmeisjes

3.Dec.23
Eventbrite kunstmeisjes

Vrouwelijke kunstenaars worden meer dan ooit gevierd met internationale tentoonstellingen, podcasts en kunstboeken - en dat werd tijd. Veel te lang zijn ze over het hoofd gezien, buiten selecties gevallen of simpelweg in de vergetelheid geraakt. Inmiddels klinken namen als Tracey Emin, Frida Kahlo en Paula Modersohn-Becker gelukkig al niet meer zo onbekend. Maar hoorde je ooit al van Elisabetta Sirani, Katsushika Ōi, Lee Krasner of Carrie Mae Weems?

De Kunstmeisjes – kunsthistorici Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra – schrijven enthousiast en aanstekelijk over oude en moderne kunst, zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling. In hun nieuwe boek 'Meer dan Muze' duiken ze in leven en werk van tientallen vrouwen die de kunstwereld hebben opgeschud en verrijkt.

Op zondag 3 december stellen De Kunstmeisjes 'Meer dan Muze' voor in de bookshop van S.M.A.K. Ze nemen je mee onder het oppervlak van een aantal kunstwerken en de verrassende, ontroerende en grappige verhalen die zich erachter schuilhouden.

Praktisch:

  • Zondag 3 december van 15u00 tot 16u00, auditorium S.M.A.K.
  • Aansluitend Q&A, mogelijkheid tot aankoop boek + signeersessie
  • Toegang tot de boekvoorstelling is gratis: plaatsen zijn beperkt, reserveer hier.
  • In samenwerking met boekhandel Walry
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by