Boekvoorstelling Philippe Van Snick 'Huis'

28.Maa.19
Posture van snick

Posture Editions viert haar 30ste uitgave met een bijzondere kunstenaarseditie van Philippe Van Snick, getiteld 'Huis'. Het werk werd speciaal voor de uitgeverij gemaakt en bestaat uit 10 gezeefdrukte composities die samen een architecturaal spel vormen.

De 10 + 1 kleuren – ondertussen de vaste bouwstenen in het oeuvre van Van Snick – komen in wisselende vormen en plaatsen op de vijf gevouwen vellen papier aan bod en vormen het uitgangspunt voor een prozatekst van Koen Brams. De bedrukte vellen kunstdrukpapier worden losbladig verzameld en behouden elk op zich het statuut van kunstwerk.

Het werk van Philippe Van Snick (°1946, Gent) wordt gekenmerkt door uiterst eenvoudige vormen en door steeds dezelfde kleuren. Schilderen is voor Van Snick veel meer dan het beschilderde oppervlak. De vormen, objecten en kleuren die hij gebruikt, staan nooit op zichzelf. Ze hebben betrekking op de ruimte waarin ze zich bevinden en op de fysieke ervaring van de toeschouwer.

Door eenvoudige en beperkte middelen te gebruiken – steeds doordrongen van een verlangen naar orde – probeert Van Snick de essentie van het leven te beschrijven. Zijn schilderijen, installaties en beeldhouwwerken onderzoeken, analyseren en creëren ruimte door middel van een minimale vormentaal. Van Snick won onlangs de Ultima-prijs voor Beeldende Kunst en werd uitgekozen om zijn werk permanent te tonen in het nieuwe VRT-gebouw.

Posture Editions N° 30
Philippe Van Snick: ‘HUIS’
zeefdruk, 21 x 29,7 cm (gesloten formaat),
5 dubbelzijdige diptieken in een kaft
oplage: 110 exemplaren, gesigneerd
95 €
www.posture-editions.com

Meer informatie, persbericht: klik hier.

Praktisch

  • Boekvoorstelling op donderdag 28 maart 2019, 20:30.
  • Philippe Van Cauteren, Koen Brams en Nikolaas Demoen gaan in gesprek met Philippe Van Snick.
  • Gratis toegang.
  • Reserveren via reservation@smak.be.
  • In Nederlands.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by