Citadelic @ S.M.A.K. | DUO: Michael Moore + Bart Maris and TRIO: Paul Lovens + Seppe Gebruers + Hugo Antunes

18.Feb.16
Citadelic 18 febr

Op donderdag 18 februari verwelkomen we Citadelic opnieuw in het S.M.A.K.-café. En deze keer brengen ze een duo en een trio mee.

MICHAEL MOORE / BART MARIS

BesteBuren en het Amsterdamse dOEK wakkeren de Belgisch-Nederlandse romance aan. Dat doen ze door improvisatieduo's samen te stellen, in overleg met de grote improvisatoren van de Lage Landen. Zo waren Michael Moore en de Gentse Bart Maris zelf vragende partij om samen te spelen voor deze gelegenheid.

Moeten we deze twee improvisatoren nog voorstellen?

Altsaxofonist en klarinettist Michael Moore (°1954, Californië), toerde eind jaren 70 als lid van de 'Salt Lake Mime Troupe' voor het eerst door Europa. Meteen wordt hij aangetrokken door het avontuurlijke jazzklimaat. In 1982 beslist hij dan ook definitief naar Europa (Amsterdam) te verhuizen, waar hij samenwerkte met o.m. Misha Mengelberg, Guus Janssen, Han Bennink en het ICP Ochestra.

Bart Maris is een muzikant uit de buitenwijken van de jazz. Hij speelde mee tal van bands, als bandlid en als gast. Hij was een oorspronkelijk lid van groepen zoals Think Of One en Flat Earth Society en Moker. Op el NEGOCITO Records bracht hij de afgelopen jaren projecten uit als Krommekeer (een duo met Lode Vercampt) en Walabix.

Michael Moore: rieten
Bart Maris: trompet en fx

PAUL LOVENS / SEPPE GEBRUERS / HUGO ANTUNES

Pianist Seppe Gebruers en de Portugese contrabassist Hugo Antunes zijn trouwe partners. Vorig jaar nog waren ze te zien op het CITADELIC festival in kwartet met Jim Black en Nate Wooley.

Antunes speelde al met Paul Lovens in het project Sun7 (met o.a. Tobias Delius en André Goudbeeck) en dit beviel hem zo dat hij en Gebruers besloten om een trio op te richten met de drumlegende en free-jazz-pionier.

Lovens speelt al meer dan veertig jaar samen met Evan Parker bij het von Schlippenbach trio. Verder is hij ook gekend van zijn werk met Cecil Taylor, Peter Brotzman, Aardvark Jazz Orchestra, Berlin Contemporary Jazz Orchestra en zijn drumduo met Paul Lytton.

Dit concert wordt ook live opgenomen.

Paul Lovens: drums
Seppe Gebruers: piano
Hugo Antunes: contrabas

PRAKTISCH

  • Donderdag 18 februari 2016
  • Om 20: 00
  • In het S.M.A.K.-café
  • Inkom: VVK €10 - kassa €12 - student €4
  • Reservatie via info@citadelic.be

www.citadelic.be
www.elnegocitorecords.com

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by