Citadelic @ S.M.A.K. | Lilly Joel + Nest

26.Apr.16
Citadelic 28 apr

Citadelic streek terug neer in het S.M.A.K.-café met muziek, jazz, improvisatie en performance. Applaus voor Lilly Joel en NEST. 

LILLY JOEL

Lynn Cassiers is evenveel zangeres als multi-instrumentaliste, die met het gebruik van elektronica, eenvoudige synthesizers en allerlei gevonden voorwerpen klanksculpturen genereerd.
Pianist Jozef Dumoulin staat bekend om zijn innovatief gebruik van Fender Rhodes en elektronica. Zo bracht hij in 2014 met veel succes zijn eerste soloplaat uit "A fender rhodes solo".

Deze twee innoverende muzikanten samen is dus iets om naar uit te kijken. Ze werkten en speelden al tien jaar samen voor ze in eind 2015 hun debuutalbum, met de titel 'What Lies In The Sea', uitbrachten op het label Sub Rosa.

"What lies in the sea' luistert als een feeërieke vertelling of een ruimtelijk verhaal over ontwikkelingen in een nieuwe wereld. Anders gezegd is het album geen eindeloos gefreak, maar een bewuste beleving van geluiden die zich verhouden tot een samenhangend verhaal. Meeslepende tot de verbeelding sprekende klanklandschappen waarin mysterieuze spanningsbogen opduiken. Afwisselend sfeervol, doordringend, rustgevend, maar immer de fantasie prikkelend." (Erno Elsinga, Jazzenzo)

Jozef Dumoulin: keys
Lynn Cassiers: voice & fx

NEST

Nest ontstond uit een improvisatiesessie met verschillende leden van het improvisatiecollectief Troika vzw. Het collectief werkte de laatste jaren vanuit verschillende invalshoeken rond vrije improvisatie, met projecten als Ifa y Xango, Bambi Pang Pang feat. Andrew Cyrille, Antiduo, Bolhaerd en recent ook de projecten van Ruben Machtelinckx.

In dit project wordt vrije improvisatie als middel gebruikt tot het bekomen van muziek, meer dan als genre an sich. De band wil weg van het beeld dat vrije improvisatie en hedendaagse klassieke muziek moeilijk en ontoegankelijk is. Er wordt evenveel gebruik gemaakt van parameters uit popmuziek als van technieken uit hedendaagse klassieke muziek. De groep bestaat uit een merkwaardige bezetting van drie contrabassen, drie blaasinstrumenten, piano, gitaar, elektronica en percussie. Nest werkt meer op een spectrale manier, waarbij de verscheidene sonore sterktes van de instrumenten en hun samenklank worden benut.

Dit concert wordt een cd-voorstelling.

Lennart Heyndels: contrabas
Laurens Smet: contrabas
Nathan Wouters: contrabas
Ruben Machtelinckx: gitaar en fx
Seppe Gebruers: piano
Niels van Heertum: euphonium
Filipe Nader: saxofoon
Viktor Perdieus: saxofoon
Jakob : cymbalen

Praktisch

  • Dinsdag 28.04.2016
  • Om 20:00
  • In het S.M.A.K.-café
  • Inkom: VVK €10 - kassa €12 - student €4
  • Reservatie via info@citadelic.be

www.citadelic.be
troikavzw.com

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by